V DERBY ZVÍTĚZILI HOSTÉ ZE STRAKONIC

V DERBY ZVÍTĚZILI HOSTÉ ZE STRAKONIC

6. kolo KLM

neděle 30.10.2016 17:00, ZSVimperk

HC Vimperk – HC Strakonice 1:3 (0:0,0:2,1:1)  

Góly a nahrávky: 48. R. Sitter (Paule, J. Předota) – 34. P. Srb (M. Hrubý), 36. Dlouhý (Křenek, Andrle), 60. Major (Dlouhý)

Rozhodčí: Urban – Jan Lang, P. Šimánek

Vyloučení: 7:12, navíc Samohejl (Vimperk) 5 minut + do konce, Gross, P. Srb, D. Kovář, D. Vlček (Strakonice) všichni 10 minut

Využití: 1:1

Diváků: 400

 

HC Vimperk: Pixa – Tupý, R. Sitter, O. Předota, Kačmar, Vítovec, J. Předota – Samohejl, M. Janda, Paule, Bojer, Korous, J. Sitter, Krejsa (41. Jan Bárta), Jiří Lang, P. Novotný. Trenér Pavel Předota

 

HC Strakonice: Havelec – D. Kovář, J. Hřebíček, Kordík, Gross, M. Hrubý, J. Srb – Major, T. Růžička, Binder, D. Vlček, Dlouhý, Andrle, Křenek, Kurečka, P. Srb, Ruda. Trenéři Jiří Beneš a Jiří Zedník.

 

Krajská liga pokračovala v neděli 30. října šestým kolem, v němž vimperští hokejisté na svém ledě přivítali Strakonice. Aktuální forma obou týmů a postavení v tabulce dodávalo tradičnímu derby ještě větší náboj. Ten se však nepřenesl do první třetiny, která byla z obou stran opatrná, a skončila bez branek. Klíčové momenty přišli po polovině utkání. Nejprve si domácí vybojovali dvě minuty trvající početní výhodu pěti proti třem, kterou ovšem trestuhodně promarnili. A hosté trestali. Ve 34. a 36. minutě využili dvou chyb domácího celku a po druhé třetině vedli ve Vimperku dvoubrankovým rozdílem. Ve 48. minutě domácí Radek Sitter snížil na 1:2, ale to bylo ze strany domácích vše. Strakonice pečetili své první letošní tříbodové vítězství v poslední minutě trefou do prázdné branky při závěrečné power play vimperského celku a dostali se tak v tabulce před svého soupeře. Čtyři stovky diváků, kteří dorazili na vimperský zimní stadion, viděli bojovné utkání se šancemi na obou stranách, v němž byli nakonec šťastnější hosté. Dobrý výkon v napjatém utkání podala trojice rozhodčích Urban, Lang a Šimánek.

 

Další zápas sehraje Vimperk v neděli 6. 11. v Soběslavi.

 

 

 foto:Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/rijen/hokej_muzi_vimperk_strakonice/{/gallery}