HC Vimperk v posledním zápase porazil favorita z Milevska

MUŽI V POSLEDNÍM UTKÁNÍ LETOŠNÍHO ROKU PORAZILI MILEVSKO

 

13. kolo KLM

neděle 18.12.2016 17:00, ZS Vimperk

HC Vimperk – HC Milevsko  5:2 (1:1,3:0,1:1)  

 

Góly a nahrávky: 3. J. Předota, 25. Vítovec (M. Janda), 28. Paule (M. Janda), 39. Samohejl (Krejsa), 46. Jan Bárta (Vítovec) – 6. Sláma (Fořt), 54. Fořt (Müller). Rozhodčí: F. Svoboda – Diviš, R. Sýkora

 

Vyloučení: 5:5, navíc Vítovec (Vimperk) 5 minut + do konce

Využití: 0:0

Diváků: 350

 

HC Vimperk: Podskalský – Tupý, R. Sitter, Kačmár, J. Předota, Vítovec – Paule, M. Janda, P. Novotný, Jiří Lang, Korous, J. Sitter, Samohejl, Jan Bárta, Krejsa.

Trenér Pavel Předota

 

HC Milevsko: Žilinčík (39. Jan Kolář) – Čunát, Štych, A. Hájek, Hošek, J. Havran, Votruba – Sláma, Müller, Fořt, Jíška, Mikš, T. Novotný, Bartůněk, Pouch, Radosta.

Trenér Luboš Krupka

 

V neděli 18. 12. přivítali hokejisté HC Vimperk na svém ledě silného soupeře z Milevska. Úvodní minuty zápasu naznačily, že domácí půjdou odhodlaně za vítězstvím. Prakticky hned v první minutě utkání neuznala trojice rozhodčích domácímu celku regulérní gól. Vimperští však na další zásah dlouho nečekali a o necelé dvě minuty později se ujali vedení po brance Jana Předoty. V 6. minutě hosté vyrovnali, když potrestali chybu domácích hokejistů. Nerozhodný stav vydržel až do konce první třetiny, přestože domácí byli lepším týmem.

 

Domácí hokejisté vstoupili lépe i do druhé třetiny. Ve 25. minutě projel Miroslav Vítovec celým hřištěm a tvrdou střelou zvýšil na 2:1. Za tři minuty již Vimperk vedl o dvě branky. Autorem gólu na 3:1 byl Ladislav Paule. Výborný výkon domácích ve druhé třetině korunoval v jejím závěru čtvrtou brankou Pavel Samohejl. To byla pro druhý tým soutěže studená sprcha.

 

Čekalo se, jak na dosavadní průběh zápasu odpoví favorizovaní hosté, ale nic převratného se nestalo. Naopak ve 46. minutě opět udeřili domácí, když na 5:1 zvýšil Jan Bárta. V 52. minutě byl na 5 minut plus do konce zápasu vyloučen Vítovec a hosté tak měli možnost utkání zdramatizovat. V následné přesilové hře v 54. minutě sice snížili na 5:2, ale víc jim domácí nedovolili. Vimperští tentokrát předvedli bojovný a hlavně kolektivní výkon, který jim přinesl velice cenné a důležité tři body. Uznání si zaslouží všichni hráči včetně brankáře Podskalského. Děkujeme divákům za skvělou kulisu a podporu. Další utkání čeká vimperské v sobotu 7. ledna v Telči.

 

Jménem svým i jménem celého klubu HC Vimperk bych rád všem příznivcům a fanouškům popřál krásné prožití vánočních svátků a šťastný vstup do nového roku 2017.

Jiří Horejš, vedoucí mužstva