Junioři závodili na závodech v italském Montichiari

Tým České spořitelny Specialized junior na závodech

HC v italském Montichiari

 

ty m

 

V italském Montichiari nedaleko Lago di Garda se jel o víkendu závod horských kol , který byl zařazen v nejvyšší kategorii HC. Již tradičně skvěle organizovaný závod ve středu historického města nabídl technickou a hlavně rychlou trať, tentokrát bez bahna.

 

Jako první se ráno na start postavil kadet Jan Sáska který mezi stovkou dalších na startu dojel na 32. místě v cíli.

 

V závodě juniorů startovalo 130 závodníků a jako druhý se na start postavil David Zadák, v cíli byl nakonec na dvanáctém místě , když ho uprostřed závodu postihla menší krize. František Honsa zopakoval svůj výkon z Francie a dojel na výborném devatenáctém místě.

 

Nejlepší výkon pak podal Samuel Jirouš , který na startu stál v poslední řadě s číslem 125 a probil se až na 32. místo v cíli.

 

V závodě juniorek, které startovaly dvě minuty za elitními ženami, bojovala Tereza Sásková o první pětku. V cili nakonec dojela šestá, což jí přineslo další body do mezinárodního žebříčku.

 

Nejtěžší práci měli závodníci do 23 let, Jaromír Skála a Jakub Kadlec, ti startovali spolu s elitními muži , a tak se sešli na startu se závodníky jako je Julien Absolon, Marco Fontana, Lars Forster, Mathias Fluckiger a dalších celkem 150 závodníků. Nejlépe zajel Jaromír Skála na 62. místě s plným počtem kol.

 

Příští týden absolvuje tým další ze závodů světové juniorské série při Bundeslize MTB v německém Bad Saeckingenu. 

Jiri Lutovsky
 
 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/duben/lutovsky_italie/{/gallery}

 


{jcomments off}