Fotbalový víkend 6.5. – 7.5.

I. A třída, skupina A muži 

Šumavan Vimperk – FK Olympie Týn n/Vlt. 3:1 (1:1)

Branky:14. a 48. Pospíchal, 53. Vondrášek – 44. Daniel Brom.  

 

Sestupovým příčkám se vzdálil Vimperk po tříbodovém zisku s Týnem, který jde v odvetách od porážky k porážce.

 

 


 

 

1.A dorostu sk.B

Šumavan Vimperk – FK Blatná 1-5 ( 1-4 )

střelci: 23. Uhlík Michal

sestava: Jaroš M.- Formánek J., Matoušek V., Uhlík M., Samec D.- Vintr L., Kadlec D., Rod O.,Gyürüsi R.- Šimandl V., Schwamberger T.

střídali: Chrášťanský J., Koubek J., Greguš V., Veselý S.

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka

Blatná nám udělila lekci z produktivity a zaslouženě vyhrála. My se však hlavně za výkon v prvním poločase nemáme za co stydět. Bohužel jsme totálně vyhořeli v koncovce.

 

{gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/kveten/fotbal_dorost_vimperk_blatna/{/gallery}

 

 


 

 

Přípravka r.2009

Naši nejmenší se na velkém turnaji neztratili V neděli 7. května 2017 se konal v Městském sportovním areálu v Písku již 7. ročník Memoriálu Martina Breibische 2017 pod názvem ROBSTAV Cup Písek.

 

bakero

 

V turnaji se představilo 16 mužstev ročníku narození 2009 a mladších, mimo našich malých fotbalistů se turnaje zúčastnili například týmy Písku, Slavie, Sparty a Bohemky. O medaile tak bojovalo přes 200 fotbalistů a fotbalistek. Každý zápas bude řídil 1 ze 6 profesionálních rozhodčích Jihočeského kraje.

 

V dopolední části turnaje proběhla utkání v základních skupinách, kde naši prckové remizovali se Spartou Praha 3:3, poté porazili ABC Braník Praha 2:0 a Třeboň 3:1, čímž si zajistili postup do finálové skupiny. Zde se potkali znovu se Spartou, které tentokrát podlehli, bohužel prohráli i s Toužimí, loňským vítězem celého turnaje a s letošním vítězem s týmem Bohemians Praha. Naše naděje tak celkově skončili na čtvrtém místě tohoto kvalitního turnaje a domů se tak vrátili nejen s vynikajícím úspěchem, ale i s plno fotbalovými zážitky a zkušenostmi do dalších fotbalových krůčků.

 

Turnaj odehráli pod vedením trenérů Jakuba Pospíchala a Tomáše Bursi: Ema Kovářová, David Uhlík, Denis Košnař, Martin Beneš, Tomáš Hejtmánek, Jakub Bursa, Jakub Preněk, Ondřej Štěpánek a Tomáš Ulč.

 

,,Los turnaje nám určil poměrně těžkou skupinu, ale naši hráči si v základní skupině vedli skvěle a tak jsme se opět jako loni probojovali do finálové skupiny po výsledcích Spartou 3:3 a výhrách s Braníkem 2:0 a Třeboní 3:1.

 

Ve finálové skupině nás již čekali ty nejlepší týmy celého turnaje a to loňský vítěz Toužim, o kvalitě hráčů Sparty Praha nemusím mluvit a letošní vítěz Bohemians Praha, se kterými jsme prohráli pouze 2:1. I přes veškerou snahu našich svěřenců jsme na první tři příčky nedosáhli, ale i tak vezeme do Vimperka krásné čtvrté místo.

 

Hodnocení  trenéra Jakuba Pospíchal: Do Písku jsme na tento turnaj pravidelně zváni a velmi si ceníme toho, že vždy od pořadatelů dostaneme pozvánku na tak kvalitní sportovní událost, jakou tento turnaj bezesporu je. Pro celý náš klub je to ukázka toho, že ve Vimperku děláme pro fotbal maximum a kvalitní práce s mládeží je pro nás na prvním místě. Našim hráčům a jedné slečně, která klukům kryje záda v brance blahopřejeme a děkujeme za dobrou reprezentaci nejen našeho oddílu, ale i Města Vimperka.

 

 


 

 

KP starší žáci 20. kolo, sobota 6.5.2017 

 

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 0:5 (0:2)

Střelci: 11. Šimeček David, 18. Pešek Lukáš, 44. Šimeček David, 54. Krátký Kryštof, 60. Štěch Dominik

sestava Vimperka: Mikula – Chalupa, Kopolovič, Matoušek (K) Schettini – Chvosta, Bašta, Kubačka, Novotný – Janda, Vavřík

střídali: Krejčí, Paletář, Benda

trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenérů: ,, Výsledek vypadá jednoznačně, ale i když to bude znít divně, tak musíme kluky za předvedenou hru pochválit. Tým SKP patří mezi suveréně nejlepší v celé soutěži a to u nás ukázal pěti vstřelenými brankami. Za stavu 0:2, kdy jsme mohli dvěmi tutovými šancemi ještě s výsledkem něco udělat, jsme bohužel při zakončení zklamali a to před koncem prvního poločasu, kdy šel sám na brankáře Vašek Chvosta a hned v úvodu druhého poločasu, kdy se po chybě hostujícího golmana zalekl prázdné branky Janda. Zápas se moc nepovedl našemu brankáři, ale to je v jeho věku (r.2004) normální a je třeba se pořád učit a z chyb se do dalších zápasů poučit. Výborně odehráli Honza Bašta a Vašek Chvosta, ale i ostatní kluci hráli velmi dobře což pro nás bylo v tomto utkání důležitější než celý výsledek.

 

Příští kolo jedeme do Českého Krumlova, kde se doufáme prosadíme i střelecky.”

 

{gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/kveten/fotbal_st_zaci_vimperk_skp/{/gallery}

 

 


 

 

KP mladší žáci

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 11:1 (6:0)

Střelci: 4. Podroužek Miroslav, 10. Paletář Jan, 11. Sedlár Vít Štefan, 16. Uhlík Jaroslav (pen.), 17. Benda Petr, 18. Podroužek Miroslav, 42. Paletář Jan, 43. Ludačka Mikuláš, 51. Podroužek Miroslav, 57. Podroužek Miroslav, 60. Kecskés Šimon – 36. Gondek Tomáš

sestava Vimperka: Wolf, Schettini, Švarc, Juřík, Pineau, Kliment, Podroužek, Uhlík, Kecskés, Paletář, Benda (K), Ludačka, Sedlár

trenéři: Jaroslav Uhlík, Miroslav Podroužek