Lyžařům se dařilo na výbornou

 Mistrovství ČR v běhu na kolečkových lyžích

 Liberec, Vesec 28.9.-1.10. 2017

 

     Z velice úspěšného vystoupení na MČR v běhu na kolečkových lyžích se vrátili lyžaři z Vimperka. Závody se konaly v tradičním termínu na závěr přípravného období v areálu Vesec a na Ještědu a jako testu připravenosti na nadcházející zimu se jej zúčastnily kompletní reprezentační družstva ČR, ale i závodníci z Polska a Slovenska. Pořad závodu je také již tradiční a je složen z úvodního prologu na 1,3km volně (čtvrtek), intervalového distančního závodu volnou technikou na 5,7,10 a 15km dle kategorií (pátek) a výjezdu na Ještěd klasickou technikou s hromadným startem na 12km s převýšením 610m (neděle). Pro zabezpečení srovnatelných podmínek absolvovali všichni závodníci závody na jednotných kolečkových lyžích SPORTEN.

kol lyže

 

     A lyžařům ze sportovního gymnázia ve Vimperku se dařilo na výbornou!! Hned tři medaile si na krk pověsila juniorka Tereza Řezníková (Fischer Ski klub Šumava Vimperk) – dvě zlaté (prolog a distanc skate) a jednu stříbrnou (Ještěd) a jako juniorka prvním rokem si zaslouží za svoje výkony ohromnou pochvalu.

     Mistrovský titul z juniorské kategorie si z Liberce přiváží také Tomáš Kalivoda (Fischer Ski klub Šumava Vimperk), když na trati 15km skate nenašel přemožitele a proháněl i naší seniorskou reprezentaci. V nedělním výjezdu na Ještěd pak přidal ještě stříbrnou medaili.

     Mistryní ČR v kategorii starších dorostenek se stala také Barbora Havlíčková (Dukla Liberec), studentka vimperského SG, nyní závodící v barvách Liberecké Dukly.

     Tím ale výčet našich medailových úspěchů zdaleka nekončí. Dvě stříbrné medaile má také junior Jirka Mánek (Fischer Ski klub Šumava Vimperk) ( prolog a 15km skate). Druhá na MČR skončila také starší dorostenka Adéla Nováková (Fischer Ski klub Šumava Vimperk) (7km skate), která v neděli přidala vítězství ve své kategorii na výjezdu na Ještěd (v dorosteneckých kategoriích ale není tento závod vypsán jako MČR). Bronzovou medaili z MČR si na Šumavu veze ještě Josef Kadlec (Sokol Stachy), který si ji vybojoval v úvodním čtvrtečním prologu.

01 

     Velice dobře si ale vedli i ostatní členové naší výpravy, za zmínku stojí čtvrtá místa Ondry Mánka (Fischer Ski klub Šumava Vimperk) a Barči Havlíčkové v prologu, rovněž čtvrté místo Šimona Pavláska (Fischer Ski klub Šumava Vimperk) na 7km skate nebo páté resp. osmé místo Adély Novákové a Josefa Tischlera (Fischer Ski klub Šumava Vimperk)v úvodním prologu. Výpravu ještě dopňovali starší dorostenci Matěj Vachuta (Fischer Ski klub Šumava Vimperk) a Jan Hojdekr (Sokol Stachy).

 

     Velkým vzorem pro naše mladé závodníky byl železnorudský rodák závodící sice v barvách Liberecké Dukly ale nyní žijící na Borových Ladách, opora seniorské reprezentace ČR Martin Jakš.

     Ten své postavení potvrdil dvěma seniorskými tituly z obou distančních závodů.

 

Kompletní výsledky naleznete na www.sport-casomira.cz, fotky a komentáře třeba na stránkách www.skisumava.cz

 

03

 

 

Zbyněk Pavlásek

SG Vimperk 

 

{jcomments off}