Šumavan Vimperk na vítězné vlně

Muži I. TŘÍDA

DSC 0001

 

 

Sobota 28.10.2017 15:00

 

Šumavan Vimperk z.s. – FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

Gól: 3. Pankratz. Diváků: 138.

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka:

V okresním derby jsme přivítali na svém hřišti celek Prachatic a chtěli jsme bodovat. V sestavě nám chyběl zraněný Ketzer a Pospíchal, který měl rodinné povinnosti, do základu nastoupil nemocný Venca Blahout, kterého jsme moc potřebovali a tímto mu děkuji, že nás podržel a ukázal, že chce za Šumavan bojovat a není mu lhostejné, jak hrajeme. Zápas pro nás začal jako z říše snů, kdy jsme se hned ve 2. minutě ujali vedení krásným gólem Vaška Pankratze. Tento gól samozřejmě trošku změnil hru a my jsme spíše vyčkávali, co náš soupeř vymyslí. Prachatice mají ve svém kádru šikovné fotbalisty, kteří jsou dobří na míči. My jsme ale také nezůstali pozadu a hráli jsme, co jsme potřebovali. Nedělali jsme vzadu zbytečné chyby a náš soupeř měl za celý zápas jedinou větší šanci Fischerem, který už posílal míč do odkryté branky, ale náš stoper Sedláček byl proti a skluzem míč stačil vykopnout. Do kabin jsme tedy šli za stavu 1:0 pro nás.

 

Druhý poločas se hrál ve stejném duchu jako ten první, s tím rozdílem, že Prachatičtí museli stále více a více otevírat svoji obranu. Z toho jsme si vytvořili dvě velké šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Zápas skončil nejtěsnějším rozdílem a my jsme si připsali krásné tři body za výhru nad dobrým soupeřem. Výborně zahrálo celé mužstvo, podržel nás opět jistý brankář Hrubý a Čech dělal svou aktivitou a rychlostí hostům velké problémy.

 

V dalším zápase jedeme do Blatné, kde to nebude vůbec jednoduché. Budeme ale za Vimperk bojovat a snad si zase nějaký ten bodík přivezeme.

 

 

 

 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/rijen/fotbal_muzi_vimperk_prachatice/{/gallery}

 

 

 

10. kolo, KP starší žáci

DSC 0009

 

 

sobota 28.10.2017, 10:00h

 

TJ Šumavan Vimperk z.s. – FK Junior Strakonice z.s. 5:1 (2:0)

branky: 15. Chalupa Lukáš, 28. Schettini Matteo, 45. Chvosta Václav, 58., 67. Štěpánek Adam – 53. Kylberger Martin

sestava Vimperka: Wolf – Paletář, Matoušek (k), Bašta, Schettini – Sýs, Novotný, Kubačka, Chalupa – Chvosta, Benda střídali: Štěpánek, Potůček, Hamburg

trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse: ,,V desátém kole soutěže k nám přijel tým ze Strakonic. Podle umístění v tabulce jsme chtěli naplno bodovat, ovšem soupeř nehrál vůbec špatně a i přes celkem vysoký výsledek si myslím, že na poslední místo v tabulce Strakonice rozhodně nepatří. Kluci hráli týmově a jsem rád, že se trefili i ,,sváteční,, střelci Chalupa a Schettini, kteří svoje výborné výkony nyní korunovali i vstřelenou brankou. Opět se dvakrát trefil Štěpánek, kterému se v poslední době hodně daří a dobrý výkon potvrdil i Chvosta, který jednu branku vstřelil a na dvě nahrál. Kluky musím pochválit, protože v zápase táhli za jeden provaz a podrželi v brance našeho benjamínka Petra Wolfa (hráč. r. 2006), který si odbyl premiéru za starší žáky a i přesto, že neměl moc práce, tak nás v důležitých momentech podržel. Výhodou je jeho práce s nohama, protože si s ním naše obrana kdykoliv mohla rozehrát a Petr působil velmi jistě. Dalším nováčkem v sestavě byl Lukáš Hamburg, který v našem oddílu začal trénovat před několika týdny. Je to kluk, který má oproti ostatním značný handicap a to v tom, že je úplně hluchoněmí. I přesto se do týmu zapojil na výbornou a kluci se mu snaží ve všem pomáhat – před tímto hráčem smekám klobouk.

 

V posledním kole podzimní části soutěže zajíždíme v neděli na hřiště do Blatné, kde nás jistě nebude čekat jednoduché utkání, ale věřím, že kluci udělají vše proto, aby jsme si odvezli z Blatné tři body.”

 

 

 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/rijen/fotbal_st_zaci_vimperk_strakonice/{/gallery}

 

 

KRAJSKÝ PŘEBOR MLADŠÍ ŽÁCI

03-DSC 0055

 

sobota 28.10.2017 od 11.45h

TJ Šumavan Vimperk z.s. – FK Junior Strakonice z.s. 5:1 (4:1)

branky: Petr Benda, Jaroslav Uhlík, Šimon Kecskés, Filip Aleš, Jan Paletář

sestava: Petr Wolf, Radek Juřík, Petr Švarc, Mikuláš Ludačka, Petr Benda, Jaroslav Uhlík, Šimon Kecskés, Jan Paletář, Filip Aleš, Adam Kliment, Jaroslav Chvosta, Marek Sova, Samuel Schettini, Teodor Pineau trenér: Jaroslav Uhlík

 

“Soupeř se na nás velice dobře připravil a nedal nám nic zadarmo. Dokonce jsme v desáté minutě prohrávali 0:1. Pak ovšem kluci pochopili, že musí hrát na sto procent a najednou to šlo a výsledek mohl být z našeho pohledu ještě daleko lepší.

V neděli jedeme do Blatné a pokud tam vyhrajeme, tak budou kluci mistry podzimní sezóny v krajském přeboru, kdy všechny zápasy vyhráli. Já osobně před nimi smekám a obdivuji jejich píli při tréninkách – jsou super.”

 

 

1. A dorostu, 10. kolo

DSC 0220

 

neděle 29.10.2017

 

Šumavan Vimperk z.s. – FK Mirotice 11:0 (6:0)

Branky: Matoušek V.4x, Formánek J.3x, Vintr L., Koubek J., Červený D., Tachajev F.

Sestava: Král – Kopolovič, Samec, Červený, Koubek, Uhlík, Vintr, Šimandl, Rod, Matoušek V., Švarc, Formánek, Chrášťanský, Matoušek M., Tachajev

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka: V posledním domácím podzimním utkání jsme si s chutí zahráli fotbal a podle toho také vypadá výsledek. Výborně zahrálo naše nové útočné duo Venca Škoda(Matoušek) a Honza Krmenčik(Formánek) kteří dali 4 a 3 góly. Škoda že je konec sezóny 🙂 Za dnešní výkon ale zaslouží pochvalu celý tým.

 

 

 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/rijen/fotbal_dorost_vimperk_mirotice/{/gallery}

 

Foto:Zdeněk Formánek