Společně v jedné stopě již počtvrté.

Společně v jedné stopě již počtvrté.

 

IMG-20171210-WA0002

Již čtvrté pobytové soustředění mladých lyžařů z partnerských oddílů z Fischer Ski klubu Šumava Vimperk a WSV Grafenau proběhlo minulý týden na Kubově Huti. Výborné sněhové podmínky, které v současné době na Šumavě panují, využilo ke společným tréninkům 15 sportovců z Vimperka a 14 lyžařských nadějí z bavorského Grafenau. Perfektní zázemí celé akce poskytl nově otevřený hotel Kristián a lyžařské tréninky probíhaly na místních upravených tratích v okolí Obrovce či na sjezdovce přímo v obci.

 

IMG 20171210 091342

Spolupráce těchto dvou klubů trvá již čtvrtým rokem a je velice kladně hodnocena jak samotnými sportovci, tak jejich rodiči a samozřejmě i trenéry obou oddílů. Mladí závodníci se setkávají na sportovních akcích v průběhu celého roku (na běžeckých krosech, závodech na kolečkových lyžích, horských kolech nebo na lyžařských závodech v zimě) na obou stranách hranice. Vrcholem této úzké spolupráce jsou pak pobytové soustředění, které mohly proběhnout i díky podpoře celého projektu z fondů Evropské unie.

 

IMG 20171210 094052

Celý dvouletý projekt spočíval v uspořádání a zajištění dvou letních a dvou zimních čtyř až pětidenních společných akci, kde se mladí sportovci věnovali sportovnímu rozvoji ale zejména navazovali nová přátelství Velké poděkování patří také trenérovi bavorského spolku Jürgenu Wallnerovi, ale zejména Jarce Riedl (Froňkové), bývalé studentce sportovního gymnázia ve Vimperku, která nyní žije v Německu a pomohla celý projekt zorganizova.