Šumavanu Vimperk se u soupeřů dařilo

1.A muži

Velešín – Šumavan Vimperk 1:3 (0:3)

góly: 3., 41. Pospíchal, 8. Kvapil

sestava: Hrubý – Blahout J., Sedláček (C), Chvosta, Blahout V. – Psutka – Podskalský (46. Matoušek), Kvapil, Pankratz (80. Chrášťanský), Pospíchal – Samohejl (88. Uhlík)

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka: V dalším zápase jsme zajížděli do Velešína, který je sice poslední, ale svá dvě jarní utkání vyhrál s těžkými soupeři jako je Větřní a Prachatice. Bohužel mi zbylo jen 11 “statečných” zdravých hráčů, které doplnila na střídačce čtveřice mladších dorostenců, kteří hráli dopoledne své utkání v Protivíně. Tímto jim děkuji, že s námi jeli a moc si toho vážím. V dnešní době není totiž úplně běžné, že dorost chce jezdit a hrát za muže. Do utkání jsme vstoupili skvěle!! Během chvíle jsme vedli 2:0 díky gólům Pospíchala a nestárnoucího Kvapila. Po nějaké době zvýšil po krásném centru Pankratze opět Pospíchal a do kabin se šlo za stavu 3:0 pro nás.

 

Druhý poločas jsme chtěli odehrát v klidu a připsat si veledůležité body. To se nám podařilo a až na zraněného Radka Podskalského jsem nadmíru spokojen!!!!

Všem moc děkuji a za týden jdeme do okresního derby doma s Vacovem. Budeme chtít vyhrát, ale opravdu nás hodně chybí. Nějak se dáme ale zase dohromady a budeme jezdit po zadku, aby jsme tento zápas doma zvládli.

 

1.A Dorostu

FK Protivín – Šumavan Vimperk 0:4 (0:1)

góly: 15. Chrášťanský, 47., 79. Gyürüsi, 67. Červený D.

sestava: Král – Kopolovič, Matoušek V., Uhlík, Samec – Vintr, Červený D., Rod, Gyürüsi – Šimandl (C), Chrášťanský střídali: Švarc, Koubek, Matoušek M.

 

KP starší žáci, 15. kolo

Jindřichův Hradec – TJ Šumavan Vimperk 2:7 (1:3)

branky: 19’ Pecín, 63’ Matěj Novotný – 3’, 64’ Potůček, 28’, 37’ Chvosta, 33’, 55’ Vavřík, 53’ Benda

sestava Vimperka: Wolf – Hejtmánek, Bašta, Matoušek (k), Schettini – Benda, Novotný, Kubačka, Sýs – Chvosta, Potůček střídali: Vavřík, Chalupa, Kecskés

trenér: Lukáš Sýs

 

Hodnocení trenéra: ,,Do utkání jsme nastoupili jako papírový favorité, ovšem první poločas tomu vůbec neodpovídal. Hned ve třetí minutě jsme sice vstřelili první branku, ale od té doby jsme se na hřišti hledali a místo kombinační hry jsme se snažili se soupeřem bojovat a většinou jsme končili u domácího kapitána, který hrál výborně. Soupeř z přímého kopu srovnal skóre a to byl pro nás impuls, že je třeba začít hrát. Poté jsme hru zklidnili a do poločasu přidali ještě dvě branky.

 

Druhý poločas byl jasně v naší režii a kluci krásnou kombinační hrou bavili nejen naše, ale i domácí diváky. Jedno malé zaváhání v obraně zapříčinilo, ze soupeř vstřelil svoji druhou a také poslední branku v utkání. Náš tým se ve druhém poločase trefil celkem čtyřikrát a tak jsme utkání celkově vyhráli v poměru 7:2. Za zmínku stojí především druhá branka Chvosty, kdy jí předcházelo celkem 5 přihrávek na jeden, max dva doteky z naší poloviny hřiště a na konci této ukázkové kombinace již Chvosta zakončil do prázdné branky. Kluky musím pochválit především za hru ve druhém poločase.

V dalším utkání hostíme doma Milevsko a já doufám, že kluci potvrdí formu z předchozích zápasů.”

 

KP mladší žáci, 15. kolo

Jindřichův Hradec – TJ Šumavan Vimperk 1:9

góly: Kecskes 4, Benda 2, Švarc, Aleš, Chvosta

sestava: Wolf, Schettini, Švarc, Juřík, Pineau T., Aleš, Uhlík, Kecskes, Benda (K), Ludačka, Sova, Chvosta

 

text:Michal Uhlík ml.