Fotbalová sobota 13.10.2018

1.A muži

Muži vezou 3 body z horké půdy z Vodňan!

FK Vodňany – TJ Šumavan Vimperk 0:2 (0:1)

góly: 39. Vondrášek, 90. Matoušek

sestava: Winter – Psutka, Šíp, Chvosta, Čech – Kvapil, Blahout V. – Pospíchal, Vondrášek (K), Pankratz (7. Šimandl, 67. Uhlík) – Císař (84. Matoušek, 90. Vintr)

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka: Do Vodňan jsme jeli s velkým respektem. Hrají výborný fotbal směrem dopředu, zároveň jsme věděli, že inkasují dost gólů. Vše se v zápase potvrdilo, domácí byli výborní v útoku, ale trápili se v koncovce. My jsme se snažili ze všech sil uhrát nulu vzadu, což se nám podařilo a musím sportovně uznat, že při nás několikrát stál fotbalový Bůh. V první půli se hrál ještě poměrně vyrovnaný fotbal, kdy jsme ale spíše hrozili z rychlých brejků. Vedení nám přinesl krásně kopnutý trestný kop Petra Vondráška a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro nás.

 

Druhý poločas se odehrával v režii domácích, kteří nedali i ty nejvyloženější šance a tak udeřilo na druhé straně, kdy svým prvním gólem za muže uzavřel skóre na 2:0 pro nás Venca Matoušek. Moc mě mrzí obnovené zranění Vaška Pankratze, který musel již v 7. minutě střídat. Za něj nastoupil Vojta Šimandl, který měl již 90 minut dopoledního zápasu dorostu v nohách.Dále postupně nastoupili další dorostenci Michal Uhlík, Venca Matoušek a Lukáš Vintr. Zápas jsme všichni odmakali a s velikým štěstím a neskutečnou vůlí jsme si odvezli z Vodňan zlaté tři body.

 

Domácí si nezaslouží být v tabulce tam, kde jsou. Ale letošní sezóna je hrozně vyrovnaná a vůbec nevím, kdo bude na sestup. Proto si dnešních bodů nesmírně vážím, neboť jsme hráli se soupeřem, který je v tabulce pod námi. Dnešní body musíme ale potvrdit v příštím zápase, kdy hostíme doma (už určitě ve Vimperku) tým Větřní.

    {gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/rijen/fotbal_muzi_vodnany_vimperk/{/gallery}

 

 

KP staršího dorostu

Starší dorostenci prohráli na hřišti Blatné 3:2, když dostali v 10. minutě gól, do zápasu se skvěle dokázali vrátit, když ve 35. a 43. minutě dokázali skórovat, ale přesto ztratili vítězství a prohráli.

 

TJ Blatná – TJ Šumavan Vimperk 3:2 (1:2)

góly: 35. Matoušek V., 43. Frček

sestava: Jaroš – Samec, Uhlík, Matoušek V., Formánek – Kopolovič, Kadlec, Frček, Vintr – Šimandl (K), Koloušek

střídali: Švarc, Koubek, Matoušek M., Chvosta

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka:Zápas v Blatné nás nezastihl v příliš dobré pohodě.Začali jsme ustrašeně a trest přišel hned v 10 minutě ,kdy domácí potrestali naši nedůslednost a ujali se po rohu vedení 1-0. Ještě jsme se do poločasu dokázali vrátit do utkání a otočili skóre na 1-2 góly Václava Matouška a Lukáše Frčka . To bylo z naši strany vše a domácí zápas opět otočili na 3-2 Konec zápasu už byl z naší strany velmi nervózní a velikou šanci na vyrovnání nám zneškodnil v 90 minutě brankář .

 

Výsledky ukázaly , že letos nemá soutěž vyloženého favorita a každý muže porazit každého. My se ti teď budem muset sednout trošku na zadek , začít makat jako na začátku sezóny a v našem prvním zápase doma vyhrát. 

 

 

KP mladšího dorostu 

Mladší dorost vylovil blatenský rybník. Domácím nadělil desítku a veze do Vimperka 3 body. Třikrát se trefil Chvosta, další čisté konto si připsal Svěchota 

 

Blatná – Šumavan Vimperk 0:10 (0:3)

branky: Chvosta 3, Sýs 2, Matoušek 2, Švarc, Bašta, Tóth

sestava: Svěchota – Hejtmánek, Matoušek, Chalupa, Bašta – Sýs, Novotný, Kubačka, Vavřík – Chvosta, Potůček

střídali: Tóth, Benda, Švarc

trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenérů: ,,Dnešní utkání se hrálo vyloženě na jednu branku. Pokud bychom proměnili většinu šancí, které jsme si vytvořili, tak by skóre bylo daleko vyšší. Ovšem oba trenéři zastáváme názor, že takové utkání nám dá méně než prohrát s těžkým soupeřem o branku. Tím vůbec nechceme nějak znevažovat soupeře to vůbec ne, ale je to tak. Dnes vstřelil hattrick Vašek Chvosta, další nulu vychytal Luky Svěchota a desátý gól utkání vstřelil Lukáš Sýs, tak alespoň vybereme něco do pokladny.

 

Příští týden už se těšíme konečně na domácí hřiště, kde v neděli hostíme Českobudějovické Čtyři Dvory, rozhodně to nebude jednoduché utkání.”

 

 

text:Michal Uhlík ml.

{jcomments off}