vitr

Čekají nás větrné dny

Ve středu 17. prosince v odpoledních hodinách začne při přechodu okluzní fronty zesilovat jihozápadní vítr. Vítr zesílí na 4 až 8 m/s, v horských oblastech s nárazy 15 m/s, ojediněle i kolem 20m/s. K silnému větru se přidá zpočátku i sněžení v polohách nad 600 metrů, které bude během noci přecházet v déšť a to i v těch nejvyšších polohách. Teplota začne večer a v noci postupně stoupat výrazně nad nulu.

 

Teplo a větrno vydrží i v dalších dnech, teploty vystoupí ve čtvrtek a v pátek na 8°C až 12°C, ojediněle i výše. Srážky budou nadále dešťové ve všech polohách, v horských oblastech i trvalejší srážky. Bude tak odtávat nejen přírodní sníh, ale i ten umělý na sjezdových tratích. Vítr bude v horských oblastech dosahovat síly 20 až 25 m/s. V nižších polohách bude o poznání slabší, nárazy mezi 5 až 10 m/s.

 

Ochlazení přijde v sobotu, kdy dorazí studená fronta, na které se sněhové srážky do horských poloh vrátí. Vítr však nezeslábne, spíše naopak, na hřebenech hor dosáhne v nárazech rychlosti až 30 m/s, v nižších polohách kolem 10 m/s. Denní teploty o víkendu kolem 5°C, v horských polohách kolem 0°C.

 

(ir)