Nad 1000 metrů první poprašek sněhu

Horské polohy zhruba nad 1000 metrů nad mořem pokryl 14. října ráno první sníh. Nejednalo se však o souvislou sněhovou pokrývku, ale pouze o poprašek sněhu. Teploty se po ránu pohybovaly v horských polohách kolem 0°C, nejvyšší partie hlásily slabý mráz kolem -1°C, při mlze se tvořila slabá námraza.

 

První záchvěv zimy zaznamenaly i naše webkamery, které dokazují, že poprašek sněhu ležel v ranních hodinách například na Bučině, na Horské Kvildě, na Kvildě či na Poledníku. Slabý poprašek byl zaznamenán i na Kubově Huťi a i meteorologové na observatoři Churáňov hlásí poprašek sněhu.

 

V Karlovarském kraji sněhová pokrývka zavítala i do vyšších a středních poloh, v ranním termínu (8 h) hlásil Fichtelberg 11 cm (D), Výsluní 10 cm, Karlovy Vary 10 cm, Carlsfeld 7 cm (D, nedaleko Rolavy), Cínovec 4 cm a Cheb 3 cm sněhu.

 

Ve vyšších a středních poloh se sněhová pokrývka v následujících dnech neočekává, teploty se budou držet několik stupňů nad bodem mrazu. Přechodně se sníh může ukázat jen v nejvyšších polohách.

 

Aktuální vývoj počasí můžete sledovat na webcam.sumava.eu nebo na pocasi.sumava.eu a pocasi-volary.cz

 

14. říjen 2015 pohledem našich webkamer:

{gallery}pocasi/2015/10/10_14_webcam{/gallery}

 

(ir)