rohde

Nová hala a milionové investice

Nová hala bude na podzim. A další investice do technologií.

 

 

Nová výrobní hala vimperského závodu Rohde & Schwarz roste velmi rychle, hotová by měla být v říjnu tohoto roku. Společnost kromě výrobních prostorů investuje i do nových moderních technologií – například 3D tisku. Pokud jste v poslední době jeli kolem vimperského závodu Rohde & Schwarz, jistě vám neuniklo, že stavba nové výrobní haly výrazně pokročila. Pouhých osm měsíců po stržení poslední staré budovy bývalé firmy Tesla roste na jejím místě zcela nová, která rozšíří výrobní plochu o dalších 8.500 m², celková výrobní plocha tedy bude 40.000 m².

 

 

„Výstavba probíhá podle předem stanoveného harmonogramu,“ uvedl Václav Hanzlík z Rohde & Schwarz. Slavnostní otevření nové haly je plánované na říjen, kdy proběhne i oficiální oslava patnácti let Rohde & Schwarz ve Vimperku. „Jsme náležitě hrdí na to, že se nám během této doby podařilo vybudovat vysoce moderní areál,“ řekl jednatel Konrad Bartl.

 

Kromě přibližně dvousetmilionové investice do výstavby nové haly, která samozřejmě přinese i nová pracovní místa, probíhá i neustálá modernizace technologií. Posledním přírůstkem je například moderní 3D tiskárna. Vimperští inženýři se touto metodou zabývají již tři roky, nyní si pořídili zcela nové zařízení, kterým disponují pouze dvě firmy v České republice. „Jde o špičkovou technologii, kterou využijeme v mnoha oblastech výroby a navíc ji chceme nabídnout i externím zákazníkům. Máme v této oblasti bohaté zkušenosti, které hodláme využít,“ vysvětlil Michal Řehoř, vedoucí produktových inženýrů. Samotný 3D tisk probíhá technologií nástřiku speciální kapaliny (polymeru), jenž je následně vytvrzen pomocí UV paprsku. Tyto metody lze využít v řadě oblastí, výjimkou není ani biomedicína. „Všemi investicemi i modernizacemi směřujeme k tomu, abychom byli i v budoucnu úspěšní,“ řekl k vývoji závodu jednatel společnosti Konrad Bartl. Aktuální trend v průmyslu je jasný: vše směřuje ke čtvrté průmyslové revoluci, která je charakterizována online databázemi, cloudovými uložišti a digitálním jednodenním závodem (dnes objednáno – zítra dodáno). Vimperský závod dělá všechny potřebné kroky, aby byl na nové výzvy připravený a potvrzoval roli předního světového výrobce špičkové vysílací a měřicí techniky. Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. Koncern Rohde & Schwarz patří ke světové špičce v oblastech bezdrátové komunikace a měřicí a vysílací techniky.

 

 

Málokdo ví, že na přístrojích R&S byl testován nebo vyvíjen každý druhý mobilní telefon na světě. Komunikačními přístroji je rovněž vybavena většina velkých evropských letišť. Německá rodinná firma má sídlo v Mnichově a je zastoupena ve více než 70 zemích po celém světě. V jihočeském Vimperku působí firma Rohde & Schwarz od roku 2001, patří k nejdůležitějším a největším zaměstnavatelům regionu a má v současnosti více než 700 zaměstnanců. 

 

 

(tz)

 

 

 {jcomments off}  

 

Pokud chcete připojit svůj názor, pohled či  komentář – pošlete jej na info@sumava.eu