kolar

Jan Koller: Zhodnocení volebního období

ZHODNOCENÍ VOLEBNÍHO OBDOBÍ

 

kolarVážení spoluobčané,

blíží se konec volebního období a tudíž by bylo vhodné provést zhodnocení. Jak jistě víte, byl jsem kooptován do zastupitelstva města Vimperk jako nestraník, za KSČM, za ing. Zámečníka. Snažil jsem se navázat na jeho velice kvalitní práci v zastupitelstvu a pokračoval jsem ve spolupráci se současnou koalicí, kterou tvoří ANO, Jihočeši, ČSSD, Volba pro město a KSČM. V regionální politice pracuji již velice dlouho a tudíž je mi jasné, že vše se odehrává v rámci kompromisů.

 

Velice oceňuji vzájemnou informovanost a spolupráci na mimopracovních jednáních koalice, které jsem v předešlých zastupitelstvech postrádal, i když i zde dochází k různým názorovým střetům, což považuji za velice konstruktivní, neboť při těchto jednáních se vždy snažíme o co nejlepší řešení pro obyvatele „Vimperska“. Jako příklad může posloužit rekonstrukce ulice Nad Stadionem. Celých sedm nebo osm let bývalé vedení města obyvatelům neustále slibovalo rekonstrukci této ulice. Nová koalice a vedení města přešlo od slibů k činům. Povedlo se v této ulici např. odizolovat domy, vybudovat novou přístupovou cestu ke vchodům, vyřešit parkování vozidel, kanalizaci apod., a to v poměrně krátké době. Současná opozice však neustále kritizuje postupy této rekonstrukce. Rovněž velmi kladně hodnotím zahájení prací na první etapě regenerace sídliště Míru ve Vimperku a doufám, že nové vedení města, které vzejde z letošních voleb, bude v tomto duchu v regeneraci sídliště pokračovat. Mohl bych dále pokračovat ve výčtu akcí, které nová koalice a vedení města provedlo, nebo alespoň započalo. Ať už se jedná o ulici Hřbitovní k Vodníku, dobudování dětského hřiště na Lipce, které se neobešlo bez komplikací, neboť vítězná firma po podepsání smlouvy a započetím prací od smlouvy bezdůvodně odstoupila. Pravdou však je, že tento problém nezavinilo bývalé vedení města. Povedlo se dokončit rekonstrukci školy v parku, opravit cesty v některých obcí spadajícím pod Vimperk atd.

 

Samostatnou kapitolou je to, že se prokázalo, na co jsem spolu se současnou koalicí poukazoval, že bývalá rada porušila Zákon o obcích č. 128/2000 Sb.,§ 85 písm. f) a to tím, že bez vědomí zastupitelstva neoprávněně odpustila penále ve výši cca 700.000,- Kč ( po odečtení více prací ) firmě, která prováděla rekonstrukci vodárny Brloh. Nutno dodat, že zástupci firmy byli přesvědčeni, že smlouva byla řádně vyhotovena a svou práci odvedla tato firma velice dobře a kvalitně. Na základě právního rozboru však uznali, že došlo k pochybení bývalé rady a přistoupili k nápravě – dorovnání penále ve výši 150.000,- Kč, neboť po celou dobu byli přesvědčeni, že je vše v pořádku.

 

Co se však nepovedlo, je zahájení prací na Areálu letních sportů – zastřešení plaveckého bazénu. I přes velikou snahu, vynaložení mnoha úsilí a poctivé práce se nepodařilo zahájit práce a to převážně díky současné opozici, která neustále vznášela připomínky k projektové dokumentaci, ke které bylo minimálně sedm pracovních jednání. Vždy po zapracování a odsouhlasení připomínek měla opozice další připomínky na následujícím jednání a to ne vždy konstruktivní a takto se to opakovalo.

 

Rovněž mne mrzí vyřizování si „osobních účtů“, vzájemné osočování a napadání, hraničící v některých případech i s vulgaritou na jednáních zastupitelstva. Vimperk je celkem malé město a mělo by nám všem jít hlavně o prospěch města a jejich obyvatel bez ohledu na stranickou příslušnost.

 

Závěrem mi dovolte již nyní popřát Vám šťastnou ruku při volbě kandidátů a nově zvoleným zastupitelům pevné nervy a odhodlání pracovat co nejlépe pro zlepšení prostředí a podmínek života ku prospěchu všech občanů Vimperka a okolních obcí.

 

Jan Koller

zastupitel za KSČM

bez politické příslušnosti 

 

{jcomments off}