1

Jak je financována kampaň Tak jo! Vimperk

Jak je financována naše kampaň

Tak jo! Vimperk

 

1Jedním z našich cílů je snadný a rychlý přístup Vimperáků k informacím o chodu města. Chceme, aby materiály, které bude projednávat nejen zastupitelstvo, ale i rada města, byly online přístupné všem.

Jsme přesvědčeni, že obyvatelé města by měli mít jednoduchý a rychle dostupný přehled o tom, do čeho město investuje a o čem se bude ve městě rozhodovat. Velkou inspirací jsou Dolní Břežany, kde mají přímo na stránkách města tabulku, kam uvádějí každou částku nad 10.000 Kč, kterou město zaplatilo.

Když chceme dodržování těchto zásad po městě, je nutné, abychom se stejnými pravidly řídili i my sami.

Zde je přehled dosavadních nákladů na naší kampaň společně s přehledem těch, kdo ji peněžně i materiálně podpořili.

 

Dosavadní náklady

1.210 Kč – tisk billboardu

1.321 Kč – tisk plakátů

1.090 Kč – Facebook, placená podpora příspěvků

1.344 Kč – pronájem plakátovacích ploch

30.123 Kč – pronájem billboardu u pivovaru

2.030 Kč – trička2

Celkem: 37.118 Kč

 

Dary, příspěvky a náš podíl

6.995 Kč – kandidáti Tak jo! Vimperk

14.520 Kč – Tak jo! ČR

15.603 Kč – Mgr. Věra Vávra

Celkem: 37.118 Kč

 

Materiální pomoc

Fotografie – Standa Hubáček

Doména a hosting webu – Tak jo! ČR

 

Kampaň se bude dál vyvíjet, přijdou nám další účty. V tuhle chvíli máme za sebou necelý měsíc a půl od jejího začátku. Po jejím skončení rádi předložíme konečné vyúčtování. Také doufáme, že se budou naším přístupem inspirovat i další vimperské strany a hnutí.

 

Věříme, že otevřený přístup k informacím o financování politických stran je stejně důležitý jako otevřený přístup k informacím o chodu, rozhodování a finančních nákladech veřejných institucí. Zakládají možnost, abychom mohli politice a institucím důvěřovat.

 

Všem našim dárcům a podporovatelům velice děkujeme. Posiluje nás, že nám někdo věří a je ochoten nám finančně i materiálně pomáhat.

 

Martina Bělíková, Standa Hubáček, Mirka Dutková, Petra Litvanová, Aneta Švecová, Eva Říhová, Martin Rájek, Martina Zezulová, Marie Sedlárová, Libor Šmehlík, Bronislav Kovář, René Kliment, Hana Sichingerová, Jaroslav Charvát, Monika Litvanová, Josef Cmunt, Štefan Sedlár  

 

{jcomments off}