1

Tak jo! Vimperk: Nápady na veřejná WC

3 nápady pro vimperská veřejná WC

 

Tak jo! Vimperk

 01

V návaznosti na otázku, jak čelí Vimperk vedrům, jsme si s vámi povídali a také sledujeme reakce na sociálních sítích. A ukázala se další naprosto zásadní věc. Stejně jako ve Vimperku nemáme zastíněná hřiště a místa u bazénu nebo pítka a chybí nám strategie, jak čelit vlnám veder a suchu, schází nám i další základní věc. Veřejné záchody.

Přitom Vimperk má několik veřejných sociálních zařízení, která buď nejsou pro veřejnost otevřena, nebo nejsou přístupná celoročně.

 

Co s tím? Máme 3 nápady, které situaci vyřeší.

 

1. návrh – zpřístupnění všech již existujících WC veřejnosti WC

1

 

 

* WC na Vodníku je otevřeno velmi omezeně. Budeme navrhovat, aby bylo přístupné celoročně, a to hlavně během doby, kdy je areál využíván sportovci a lidmi na vycházce.

* WC v parku zavírá na zimu. Navrhneme, aby bylo také otevřeno celý rok.

* WC na letním kině je veřejnosti přístupné, ale málokdo o tom vůbec ví. Chceme, aby bylo vybaveno přebalovacím pultem, protože je u dětského hřiště.

 

 

 

2. návrh – postavení nových veřejných WC a doplnění sociálních zařízení o přebalovací pulty

2

 

* Navrhneme postavení WC u fotbalového hřiště (v areálu letních sportů), kde během fotbalových zápasů není, kam si odskočit.

* Navrhneme postavení WC naproti gymnáziu u parkoviště (v bývalém domě s pečovatelskou službou). Toto WC by mělo být vybavené přebalovacím pultem.

* Navrhneme, aby WC v parku a WC u letního kina bylo vybaveno přebalovacími pulty. Tato WC se vyskytují v blízkosti dětských hřišť. Možnost přebalit malé děti by tady měla být samozřejmostí.

 

3. návrh – orientační značky a mapy, na kterých budou sociální zařízení vyznačena spolu se svou otevírací dobou

3

 

* Vimperáci i turisté, kteří k nám přijedou, by měli dostat jasné informace, kde ve Vimperku veřejně přístupná WC najdou.

* Součástí informace o poloze WC by mělo být i vyznačení míst, kde mohou rodiče přebalovat děti. Na mapách by mělo být uvedeno, jakou mají záchody otevírací dobu.

* A také chceme, aby se šipky s dvěma postavičkami staly součástí vimperského orientačního systému a lidé mohli na WC zamířit od svého auta nebo při procházce městem tak, jak je to v mnoha městech naprosto běžné.

 

Tak jo! Líbí se vám naše nápady? Jděte spolu se svými rodinami, přáteli a známými 5. a 6. října k volbám a dejte nám šanci, abychom tyto nápady prosadili. Děkujeme!

 

Martina Bělíková, Standa Hubáček, Mirka Dutková, Petra Litvanová, Aneta Švecová, Eva Říhová, Martin Rájek, Martina Zezulová, Marie Sedlárová, Libor Šmehlík, Bronislav Kovář, René Kliment, Hana Sichingerová, Jaroslav Charvát, Monika Litvanová, Josef Cmunt, Štefan Sedlár  

 

{jcomments off}