Reakce na článek zastupitele Ing. Bohumila Petráška

 

Zakázka Oprava místní komunikace Bořanovice a Výškovice byla zadána v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb. Zákon o zadávání veřejných zakázek a dále v souladu s vnitřní směrnicí č. 1/2014 města Vimperk Zásady a postupy při zadávání veřejných zakázek. Dle zák.č. 134/2016Sb. zakázka na stavební práce do 6 mil. bez DPH nepodléhá režimu zákona.

 

Zakázka byla zadána dle vnitřní směrnice č. 1/2014 čl. VI, zakázka malého rozsahu III. kategorie. Osloveny byly tři stavební firmy, které podaly nabídku, a to ZNAKON a.s., STRABAG a.s., Swietelsky stavební s.r.o. Jako nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka s nejnižší cenou  – od firmy STRABAG a.s. Z výše uvedeného vyplývá, že při zadávání zakázky bylo postupováno dle vnitřní směrnice č. 1/2014 a dle Zákona o zadávání veřejných zakázek.

 

Velmi důrazně se ohrazujeme vůči nařčení, že by vedení města nebo úředníci postupovali při zadávání veřejných zakázek kterýmkoliv způsobem v rozporu se zákonem či přijatými směrnicemi. Žádný z uchazečů či zhotovitelů veřejných zakázek není nijak zvýhodňován.

 

Taktéž se ohrazujeme proti tomu, že by firma STRABAG a. s. či jiná stavební firma měla v tomto městě monopol na stavební zakázky. Jako příklad mohu uvést zakázky, které se v posledním roce realizují a které firma STRABAG a. s. neprovádí. Rekonstrukce atletického oválu, zhotovení nového přechodu u prodejny Tesco, drobné opravy komunikací a chodníků v celkové hodnotě 3 mil. Kč, realizace podzemních kontejnerů na odpad a parkovací plocha před Městskou policií, rekonstrukce ulice Nad Stadionem a další. Je nemístné a nepřijatelné jakýmkoliv způsobem zpochybňovat výběr zhotovitelů městských zakázek. Pokud někdo má jakékoliv podezření, že je pácháno něco nekalého, ať toto podezření předá příslušným orgánům činným v trestním řízení.

 

Jde nám přece jistě všem o zvelebování našeho města a přilehlých osad, a to samozřejmě dle zákona. Na druhou stranu chápu, že se blíží komunální volby…… zbytek věty nechť si každý domyslí sám.

 

boranovice

vyskovice

 

Přeji všem krásný letní den,

Lukáš Sýs – místostarosta města Vimperk  

 

Článek Ing. Bohumila Petráška: Jak najít vhodného dodavatele 

 

{jcomments off}