Proč bylo veřejné setkání v MěKS?

Vyjádření starosty a místostarostky Vimperku k připomínkám ohledně místa pořádání veřejného setkání k problematice “Vltavy”.

 

Proč bylo setkání s občany v MěKS

V diskuzi na stránkách www.vimperk.eu se objevují připomínky proč bylo setkání vedení města s občany v Městském kulturním středisku a ne v „Cihelně“. Setkání organizovalo město a MěKS je jeho zařízením. Plánováno a plakátováno bylo cca deset dnů před jeho konáním.

 

Nabídku na možnost pořádat setkání v „Cihelně“ přednesl vedení města pan Koška až v úterý 3.9. na podvečerním jednání.

 

Na předchozích setkáních s občany týkajících se otázek bezpečnosti nebylo MěKS nikdy zaplněno více než ze tří čtvrtin, to ani tehdy, když petici k tomuto tématu podepsalo více než 1300 občanů našeho města. Přiznáváme, že jsme takovou účast nepředpokládali.

 

V MěKS rovněž byla k dispozici technika pro promítání prezentace, která byla pro pochopení některých souvislostí, zvláště pak ekonomiky ubytovávání velice důležitá, proto jsme toto zázemí upřednostnili. Ještě v cca 16:45 nebyla obsazena skoro čtvrtina sedadel. Přemisťovat jednání v době, kdy už začalo a kdy v „Cihelně“ nebyla k dispozici technika na promítání prezentace, nebylo reálné.  

 

Mrzí nás, že se setkání někteří spoluobčané nemohli zúčastnit. V žádném případě nebylo úmyslem vedení města omezit počet účastníků setkání. Naopak, občané na tomto setkání podpořili snahu vedení města zabránit pokusu přeměnit Vltavu na ubytovnu a my jim za to děkujeme.

 

Pro případné další setkání jistě rádi využijeme nabídky pořádat ho v „Cihelně“ a oslovíme v této věci majitele včas, abychom stihli připravit dobré technické zázemí a zajistit včasnou informovanost občanů o místě konání.

 

Ing. Bohumil Petrášek, Ing. Jaroslava Martanová