kramer2

Za obtěžování žen mu hrozí dva roky za mřížemi

Obtěžování dívek a žen na veřejnosti

HORAŽĎOVICE – Horažďovičtí policisté přijali ve čtvrtek 16. ledna oznámení, že muž v různých ulicích obtěžoval ženy a dívky procházející městem. Před osmou hodinou ráno 24 letý muž, z obce na Plzni-jihu, ve třech horažďovických ulicích v několika případech procházející ženy a dívky osahával přes oblečení, zejména na zadních částech těla a obtěžoval je různými vulgárními i sexuálními návrhy. Muž byl policisty zadržen a převezen do policejní cely. Policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž je podezřelý ze spáchání přečinu výtržnictví. Hrozí mu dva roky za mřížemi.

 

 

Řídili pod vlivem drog a alkoholu

SUŠICKO – Řidiče vozidla zn. Fiat Punto kontrolovali policisté v Sušici na ulici Nádražní v pátek 17. ledna  dopoledne. Muž ve věku 24 let z obce u Sušice se podrobil testu na užití návykových látek, který byl pozitivní na amfetamin.

V sobotu 18. ledna 2014 byl u obce Malý Bor kontrolován krátce po třetí hodině ráno řidič vozidla zn. Mitsubishi Carisma. Provedená dechová zkouška byla na přítomnost alkoholu  u dvaadvacetiletého  muže z obce u Horažďovic negativní, ale test na návykové látky pozitivní na amfetamin. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.
 
V neděli 19. ledna policisté z obvodního oddělení kontrolovali v Sušici v 0.55 hodin na Pražské ulici řidiče vozidla zn. Fiat. Jednatřicetiletý muž z Hartmanicka nadýchal 2,25 a opakovaně 2,15 promile alkoholu.
 
Kontrolovaní muži byli převezeni do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Dva jsou podezřelí ze spáchání přestupků, třetí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
 

Už se ‘připravují’ na léto

KOLINECKO – Ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté na Kolinecku případ krádeže. Dva muži ve věku 29 let z Kolinecka a 20 let z obce u Velhartic vnikli v listopadu loňského roku do areálu letního tábora v obci Hory Matky Boží. Muži v objektu odcizili mikrovlnnou troubu, hudební věž, nerezový hrnec, různé nářadí a vzduchovky. Od policistů převzali sdělení podezření z přečinu krádež. Svým jednáním způsobili škodu ve výši 18 600 Kč.

 

– p cr, red – ilustrační foto Martin Kramer