DDM se skřítkem a kuchtěním

Zprávy z příměstských táborů

Příměstské tábory DDM ve Vimperku navštívilo již 48 dětí.

 

V termínu od 21.7-25. 7. 2014 děti ,,putovaly s vimperským skřítkem“ po památkách ve Vimperku a okolí. Děti navštívily vimperský zámek, šly po stopách soumarů po Zlaté stezce, namalovaly krásný pohled Vimperka a poslaly jej svým kamarádům nebo prarodičům.  Soutěže v Pexesu ve stavbě z Lega, kvizy a sportovní hry byly na programu celého týdne. Tečkou na závěr týdne byla návštěva koupaliště v Prachaticích a posezení v cukrárně.

 

 

 

 

Další tábor od 4.8-8. 8. 2014 s názvem „ Víte co jíte “ měl děti vést k zamyšlení nad tím, jak se stravují. Děti si samy vyzkoušely připravit malé zdravé svačinky, společně pekly zákusek a celý týden se mohly zapojit do soutěže, která se týkala potravin, surovin a koření které používáme při vaření.

 

 

 

 

Ke zdravému životnímu stylu patří též pohyb na čerstvém vzduchu a tak dětem byly nabídnuty výlety na Idinu pilu, do Sovária na Borové Ladě a navštívily středisko u Šumavouse.

 

 

 

 

V závěru týdne děti navštívily fitness centrum a zde se od odborného pracovníka dozvěděly názvy přístrojů, jakým způsobem se na nich cvičí a proč vlastně lidé toto zařízení vyhledávají.

Snad tento týden bude pro děti návodem jak trávit volný čas dále o prázdninách.

           

V termínu od 25.8-29.8. 2014 se těšíme na poslední skupinu dětí, která se rozhodla, že o prázdninách bude tvořit a vybrala si Výtvarný týden. 

Přejeme všem dětem krásné prázdniny za DDM Vimperk Eva Kubišová.

(ld)

 

{gallery}vimperk/2014/08_srpen/ddm/{/gallery}