“Naše” Blanka je nejlepší!

“Už jste to slyšela? Naše Blanka je nejlepší!” povídaly si dvě ženy  kousek od Slunečné kavárny na Srní …

BLANKU MILFAITOVOU , světovou královnu marmelád, držitelku mnoha a mnoha ocenění za její skvělé, domácí, nešizené, výrobky, určitě potěší a zahřeje i to “naše”. Ano, světová královna marmeldá od nás, ze Šumavy,  přidala do své sbírky opět několik ocenění a itulů…. Nejnověji OSOBNOST Českého Goodwillu 2014 a Živnostníka roku v Jihočeském kraji (vyhlašuje GE Money Bank), mezi cenami se leskne nová Zlatá šupina

 

“Prostě vařím co mi chutná a  mám radost že to chutná i ostatním,” s radostí popisuje své výrobky.

blanka uvod

 

Ocenění za významný přínos k rozvoji kraje a regionu, Zlatou šupinu, převzala ve středu 29. října v Hluboké nad Vltavou, z rukou jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly:

“Čestný předseda SK Dynamo Zdeněk Čadek, rektor filmové akademie Jindřich Goetz, podnikatelka Blanka Milfaitová, hokejový internacionál Jaroslav Pouzar, lékař Miloš Velemínský, spisovatelka Markéta Zinnerová a vysokoškolský pedagog Zdeněk Žemlička převzali od hejtmana Jiřího Zimoly zlatou šupinu. Tuto Cenu hejtmana získali u příležitosti oslav 96. výročí vzniku samostatného československého státu 28. října 1918. Slavnostní ceremoniál se odehrál ve středu 29. října 2014 v reprezentativních prostorách bývalé zámecké jízdárny v Hluboké nad Vltavou, kde nyní sídlí Alšova jihočeská galerie.

Uvedená sedmička vzešla z nominací, které lidé během letošního roku zasílali na krajský úřad. „Zdeněk Čadek získal ocenění za mimořádný přínos pro jihočeský fotbal, Jindřich Goetz za mimořádný přínos v oblasti filmové blanka supinaarchitektury a propagaci jižních Čech, Blanka Milfaitová za netradiční propagaci jihočeského regionu, Jaroslav Pouzar za mimořádný přínos pro jihočeský hokej, Miloš Velemínský za významný lékařský, vědecký a pedagogický přínos v oblasti problematiky komplexní péče o dítě, Markéta Zinnerová za mimořádný přínos v oblasti umělecké tvorby pro děti a mládež a Zdeněk Žemlička za významné zásluhy při rozvoji školství, dopravy a veřejné správy v Jihočeském kraji,“ upřesnil Zimola s tím, že o konečném seznamu oceněných osobností rozhodla rada kraje.(parlamentnilisty.cz)

Udílení Ceny hejtmana se po loňské premiéře uskutečnilo letos podruhé. Zlatá šupina byla vybrána proto, že představuje pomyslný symbol štěstí a koresponduje s rybářstvím, kterým je Jihočeský kraj proslulý.

 

Že se Blanka nezalekne žádné výzvy a nikdy nic předem nevzdá, to už víme – opakovaně nás o tom přesvědčuje a mnohokrát to prokázala i v průběhu zanedlouho již končícího “světového marmeládového turné” (více na http://www.nase-dobroty.cz)

 

A v čem jí můžete nejnověji podpořit a držet palce? NIC MENŠÍHO NEŽ POKUS O SVĚTOVÝ REKORD!

Unikátní pokus o “největší marmeládu na světě” proběhne 22. listopadu na místě činu dobře známém – Slunečná kavárna, Srní

Držíme palce!

blanka rekord

 

– red, as, pm-