Podzimní dvojboj v Pelhřimově

V sobotu, dne 1. 11. 2014, se gymnastky z oddílu TJ ŠUMAVAN VIMPERK zúčastnili Podzimního dvojboje v Pelhřimově pod vedením trenérky Hany Košnarové a Nicol Frajkorové.Závodilo se na prostných a kladině.

 

 

Gymnastky byly rozděleny do pěti kategorií. Ve III. kategorii – mladší žákyně 2006 závodila Kačka Horová, ve IV. kategorii – starší žákyně 2005 závodila Pavlínka Záleská a v V. kategorii – nejstarší žákyně 2004 závodila Natálka Uhříčková a Nela Pflanzerová.

Konkurence v tomto závodě byla veliká. Do Pelhřimova se sjely závodnice i z Moravy, např. z Brna, Znojma, dále z Jindřichova Hradce, Českých Budějovic, Sezimova Ústí, Veselí nad Lužnicí, Bedřichova, Rosic.

 

 

Pro naše děvčata to byl jeden z motivujících závodů, mohla zde shlédnout perfektně provedené sestavy s velkou obtížností a mohla si odnést spousty inspirací. Některé naše gymnastky byly již otrkané z minulých závodů, ale premiéra to byla pro Natálku Uhříčkovou.  Bohužel, kladina je nevyzpytatelné nářadí a i na tomto závodě jsme se nevyhli pádům. Ovšem nikoli z obtížných prvků, ale ze špatného zakončení např. skoků, či obratů. Děvčata předvedla kotouly bez rukou, přemety stranou a závěr sestavy bylo salto vpřed. Na prostných se cvičily volné sestavy s povinnými prvky za doprovodu hudby, kde děvčata předvedla rondát flik, nebo salto vpřed, a jiné skokové řady.

 

Děvčata si zaslouží pochvalu od nás od trenérek, protože se velmi snažila a každý takový závod je posune o krok vpřed. Kačka Horová se umístila na 10. místě, Pavlínka Záleská na 12. místě, Nela Pflanzerová na 11. místě a Natálka Uhříčková na 12. místě.

 

Nicol Frajkorová

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/gymnastika/{/gallery}