Kontrola mládeže v barech v Sušici

SUŠICE – Policisté a strážníci v pátek kontrolovali restaurace a bary. Zjistili pět mladistvých osob pod vlivem alkoholu. 

Preventivní akce zaměřené na podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18-ti let proběhla o víkendu v  Sušici.  V pátek ve večerních hodinách policisté z obvodního oddělení v Sušici a strážnici městské policie kontrolovali různá restaurační zařízení.
 
Zjišťovali, jestli osobám mladším 18 let nejsou v rozporu s platnými předpisy podávány alkoholické nápoje. V pěti restauračních provozovnách zkontrolovali přes dvacet mladistvých osob a u pěti bylo zjištěna dechová zkouška pozitivní v rozmezí od 0,34 do 0,56 promile alkoholu. Rodiče mladistvých byli vyrozuměni.
 
***
    
Přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi
Přestupku se dopustí ten, kdo prodá, podá nebo jinak umožní požití alkoholického nápoje osobě zjevně ovlivněné alkoholickým nápojem nebo jinou návykovou látkou, osobě mladší osmnácti let, osobě, o níž lze mít pochybnost, zda splňuje podmínku věku, nebo osobě o níž ví, že bude vykonávat zaměstnání nebo jinou činnost, při níž by mohla ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek.
      Za tento přestupek lze uložit pokutu do 3 000 Kč. Za přestupek podle odstavce 1 písm. a), lze spolu s pokutou uložit zákaz pobytu.
 
 
***
Další zprávy POLICEJNÍHO INFORMAČNÍHO SERVISU
 
Vybírají si chaty a chalupy – pachatel odnesl železo, litinové pláty i motorovou pilu. 

V lokalitě u obce Nuzerov v době od 2. do 4. listopadu letošního roku vnikl neznámý pachatel na částečně oplocený pozemek a odcizil 40 kg železa a dva litinové pláty. Na rekreační chatě pachatel poškodil solární panel a vloupal se do do vnitřních prostor, kde odcizil motorovou pilu. Poškozením zařízení vznikla škoda čtyři tisíce korun a odcizením věcí téměř pět tisíc korun.
Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.
 
 
Nafta u zlodějů opět ‘v kurzu’? Neznámý pachatel odcizil třicet dřevěných palet a z pracovního stroje odčerpal motorovou naftu. V nočních hodinách minulý týden dosud neznámý pachatel v obci Mochtín ukradl 30 dřevěných palet a ze zaparkovaného bagru odčerpal  z palivové nádrže celkem 100 litrů motorové nafty. Poškozené společnosti vznikla škoda 6 270 Kč.

 
Srážka auta s vlakem – dopravní nehoda se stala večer na železniční trati u obce Hrádek, naštěstí při ní nebyl nikdo zraněn. 

 V pondělí 10. listopadu v 18.25 hodin řídil 72letý muž ze Sušicka vozidlo zn. Peugeot 307 po komunikaci číslo II/187 v obci Hrádek ve směru od Kolince na Sušici. Řidič přehlédl přenosné svislé dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“, jenž bylo umístěno před železničním přejezdem a vjel s vozidlem na železniční přejezd v okamžiku, kdy místem projížděl osobní vlakDošlo ke střetu, při němž naštěstí  ke zranění osob, jedoucích ve vozidle ani ve vlaku, nedošlo. Dechovou zkouškou alkohol vyloučen u účastníků dopravní nehody. Na vozidle vznikla škoda 40 000 Kč.
 
 
Osmnáctiletá řidička skončila na střeše – v pondělí 10. listopadu v 6.30 hodin jela osmnáctiletá řidička s vozidlem zn. Citroën ve směru od Sušice na Prachatice. Za Chmnelnou při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy, dostala s vozidlem smyk a havarovala vpravo, částečně mimo vozovku. Auto se při kolizi přetočilo na střechu. Řidička a šestnáctiletá spolujezdkyně byly převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Sušici k lékařskému vyšetření. Škoda na vozidle činí pět tisíc korun.
 
 
 
Ukradli mu zvířata– chovatel postrádá králíky, husy, housata i obilí.  

Horažďovičtí policisté přijali oznámení o krádeži králíků, hus a obilí. V noci ze 7. na 8. listopadu se na lup k chovateli v Nalžovských Horách vydal dosud neznámý pachatel. Na oplocené zahradě zloděj ukradl z kotce a z králíkárny králíky, z objektu u domu odnesl sedm hus a pět housat a z hospodářské budovy 150 kg pšenice. Chovateli vznikla škoda téměř pět tisíc korun.
 
 
 
Test byl pozitivní na amfetamin – policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali v pondělí 10. listopadu dopoledne v obci Dlouhá Ves řidiče vozidla zn. Fiat Ducato. Devatenáctiletý muž z Klatov se podrobil dechové zkoušce,  a zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek. Alkohol u něj prokázán nebyldruhý test potvrdil přítomnost amfetaminu.  Lékařskému vyšetření i odběru krve a moči se podrobil v nemocnici v Sušici, kam byl policisty převezen.
 
–  cr, red-