Barbora Havlíčková vyhrála Velkou Kunratickou

Barbora Havlíčková vyhrála 81. Velkou Kunratickou

kunraticka2

 

Už po jednaosmdesáté a tradičně druhou listopadovou neděli zažily břehy Dolnomlýnského rybníka i přilehlé lesy nebývalé hemžení. Na start jednoho z nejstarších a nejoblíbenějších českých běžeckých krosů – Velké Kunratické – se postavilo 3 400 účastníků, kteří si přišli poměřit své síly v „běhu přes tři kopce a tři potoky“ v jednadvaceti věkových kategoriích.

 

Na pěti závodních tratích, procházejících územím Kunratického lesa, byly pro zájemce připraveny soutěže v jednadvaceti nejrůznějších věkových kategorií – od nejmladších dětí až po veterány.

 

Výborných výsledků stejně jako loni dosáhli závodníci Fischer SKI KLUBU ŠUMAVA Vimperk v kategorii staršího žactva: Barbora Havlíčková na trati 1330 metrů zvítězila v kategorii starších žákyň a v absolutním pořadí obsadila ve společné kategorii žen, juniorek, dorostenek a starších žákyň skvělé 6. místo ze 439 startujících na této trati. Terezka Sásková doběhla 6. mezi staršími žákyněmi.

 

kunraticka

V kategorii starších žáků, kteří běželi 1900 metrů, získal bronzovou medaili Samuel Jirouš a 5. skončil Josef Tischler. V mladších žácích doběhl Jan Sáska 46.

 

Velkou Kunratickou absolvovali letos například olympijští medailisté z Londýna – zlatá skifařka Miroslava Knapková a stříbrný kanoista Vavřinec Hradilek, ale i dvojnásobný světový šampion ve skikrosu Tomáš Kraus. A v kategorii veteránů bojoval rovněž držitel historicky nejlepšího času 10:58,9 min. z roku 1979, devítinásobný vítěz Vlastimil Zwiefelhofer.

 

V cíli předával ceny vítězům také herec, režisér a patron projektu ČUS SPORTUJ S NÁMI Jakub Kohák, jenž sám vyběhl na nejprestižnější trať.

 

-jh-

Kompletní výsledky  81. Velké Kunratické najdete ZDE