Do Vimperka putuje stříbro!

Tělovýchovná jednota MERKUR České Budějovice ve spolupráci s oddílem SG Lokomotiva Veselí nad Lužnicí uspořádalo z pověření České gymnastické federace – KSK Kraje Vysočina a Jihočeského kraje za finanční podpory KÚ Jihočeského kraje Krajský přebor družstev Jihočeského kraje a kraje Vysočina ve sportovní gymnastice žen pro rok 2014 ve sportovní hale ve Veselí nad Lužnicí. Pořadatelé zajistili důstojný průběh přeborů a tím poskytli všem závodnicím ty nejlepší podmínky pro cvičení.

 

Vimperk měl zastoupení v druhé nejmladší kategorii III. ligy c) a v kategorii nejstarších gymnastek II. Ligy, kde se bojovalo o postup na Mistrovství ČR, které se letos uskuteční 6.12.2014 v Brně.

 

IMG 2328

 

Vimperské družstvo žen předvedlo perfektní přeskoky přes stůl 125 cm vysoký a to s obraty o 180 st. v první i druhé fázi. Na bradlech se jim také dařilo a jejich sestavy na akrobacii byly pěkným sportovním i uměleckým zážitkem pro diváky. Janě Krtoušové se v úvodu sestavy skvěle podařilo salto vzad s obratem. Důležitý je výběr hudby a celkové choreografické zpracování. Temperamentní Anička Chodorová dokáže velice dobře vnímat hudbu a na její sestavě je to znát. Největší posilou družstva byla Kateřina Vrábelová a to i přes skutečnost, že z důvodu studia mimo Vimperk už prakticky od července netrénuje. Bylo úžasné sledovat její soustředění na kladině a perfektní provedení náročných prvků. Je na ní vidět, že má gymnastiku ráda a že už jí má i „pod kůží“. To je asi to nejdůležitější na celém sportování.

Děvčata si nakonec vybojovala na krajských přeborech druhé místo a do Vimperka putují stříbrné medaile.

 

IMG 2414

Mladší družstvo ve složení Pavla Vozobulová, Barbora Zdeňková a Jitka Pelešková si z Veselí nad Lužnicí odvážely diplom za 8. místo. Nejvíce bodů pro družstvo získala Pavla, které se také všechno skvěle vydařilo. I Baruška s Jitku zaslouží pochvalu za bojovnost a snahu.

Všem děvčatům děkuji za dobrou reprezentaci a ženám blahopřeji k pěknému umístění.

Poděkování patří i panu Miroslavu Peckovi, který mám již několik let zcela nezištně, velice ochotně, trpělivě a profesionálně zajišťuje technicky všechny hudební doprovody.

 

 

Marie Kotlíková, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/sg_vimperk_juniorky/{/gallery}