Poslední závod sezony

Vimperské gymnastky se v sobotu 13. 12. 2014 zúčastnily posledního závodu podzimní sezony, a to XV. ročníku Memoriálu Petra Kouby v Českých Budějovicích. Závodilo se na kladině a akrobacii.

Na závod přijely gymnastky z Jindřichova Hradce, Sezimova Ústí, Děčína, Trhových Svinů a domácí z Českých Budějovic.

Tohoto závodu se v kategorii MLADŠÍCH ŽÁKYŇ zúčastnila Pavla Záleská, Kačka Horová a Pavla Vozobulová.  Pavla Vozobulová si vybrala špatný směr na čtvercovém koberci, takže její sestava značně utrpěla nedostatkem místa, přesto si vybojovala z vimperských děvčat nejlepší umístění a to 18. místo. Pavla Záleská, která předvedla na akrobacii rychlý přemet vpřed s doskokem jednonož obsadila 19. příčku.   Kačka Horová zařadila do své pěkné sestavy dokonce rychlou řadu rondat – flik a rodnat – blecha. V sestavě na kladině měla zařazen přemet stranou, kotoul bez dohmatu a seskok saltem.  Celkově skončila na 20. místě.

V kategorii STARŠÍCH ŽÁKYŇ závodila rovněž tři vimperská děvčata. Stejně obtížné akrobatické vazby a prvky na kladině jako Kačka předvedla i Natálie Uhříčková a Nella Pflanzerová. Na akrobacii obě závodnice zakončily sestavu na dokonce saltem vpřed. Linda Pištěková neměla sice tak vysokou obtížnost, ale zato měla pěkné čisté provedení prvků. Celkově se Natálie umístila na 12., Linda na 13. a Nella na 14. místě.

Vimperk měl zastoupení i v kategorii II. LIGA – JUNIORKY -ŽENY. Zde se tentokrát dařilo lépe Aničce Chodorové zejména na kladině. V náročné konkurenci si vybojovala krásné 6. místo. Jana Krtoušová dostala od rozhodčích pochvalu za pěkně choreograficky zpracovanou a dobře zacvičenou sestavu na akrobacii. Odměnou jí bylo 7. místo.

Podzimní sezónu děvčata zakončila velmi zdařile a jejich trenérky Hana Košnarová, Nicol Frajkorová a Marie Kotlíková jsou na ně velmi pyšné. 

 

Nicol Frajkorová

 

{gallery}vimperk/2014/12_prosinec/gymnastika2/{/gallery}