Okradený majitel žádá o pomoc

kradene kolo (2)

 

Pro ukradení tohoto kola nemalé hodnoty  vynaložil zloděj opravdu značné úsilí.  Okradený majitel kontaktoval redakci s prosbou o zveřejnění žádosti o pomoc – pro nálezce, nebo toho kdo poskytne informace vedoucí k nalezení pachatele či ukradeného kola, je připravena odměna:

“Horské kolo (foto v příloze) značky Trek 6300D bylo odcizeno 18. prosince 2014  kolem poledne z kolovny panelového domu v ulici Kaštanová 1157 v Sušici. Zloděj vykopl dvoje dveře a následně ještě musel přeštípnout zámek, kterým bylo kolo uzamčeno ke stojanu. Za informace vedoucí k nalezení kola nabízím odměnu ve výši 3 000 Kč. Kontaktní telefon: 602 938 363.”

S drzostí zlodějů, stoupající  hlavně v době svátků, se policie setkává poměrně často. Nejen s drzostí ale i jejich vynalézavostí, ačkoli v tomto případě šlo o “jednoduché” násilné chování a krádež. Za zamyšlení stojí  i celkový stav společnosti, kdy  možná jen  o kousek více pozornosti (nebo méně lhostejnosti) k okolí, by  podobným případům zabránilo.

 

Policejní informační servis z dalších oblastí:

Na Horažďovicku vnikl v noci z 11. na 12. prosince neznámý pachatel v areálu zemědělské společnosti do objektu stáje, kde byl ustájený dobytek. Pachatel dva býčky, plemene červenostrakatého kříženého s holštýnem, vyvedl z objektu a odvezl na dosud nezjištěné místo. Výše škody činí dvacet tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

Třikrát kradl ve stejném obchodě- do obchodního domu na ulici Domažlické v Klatovech přišel 23letý muž z Janovicka během dvou dnů třikrát. Na nákupy “za pět prstů”. Poprvé v pondělí 15. prosince po patnácté hodině – vzal AKU šroubovák v hodnotě 1 799 Kč.  Prošlo m to a tak se vrátil ještě ten samý den – po devatenácté hodině ukradl AKU šroubovák za 2 799 Kč. V úterý 16. prosince, patrně povzbuzen pocitem nedopadnutelnosti, prošel pokladní zónou s příklepovou vrtačkou za 2 990 Kč. Tetokrát už ovšem spadla klec – byl přistižen pracovníky obchodu, kteří přivolali hlídku policie. Policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech. Jakou “odměnu” mu soud vyměří tentokrát?

 

Horažďovice -na hořažďovickém obdovním oddělení přijali poicisté dvě oznámení o krádežích. První krádež byla oznámena v pondělí, kdy neznámý pachatel v obci Chanovice odcizil v neděli odpoledne jízdní kolo zn. Bravo Blaze, které měl poškozený majitel uzamčené lankovým zámkem k oplocení u domu. Výše škody činí šestnáct tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

O víkendu přímo v Horažďovicích neznámý pachatel vnikl do objektu veřejných toalet a odcizil dva mincovníky, jenž byly umístěny na dveřích i s finanční hotovostí. Poškozením zařízení a odcizením mincovníků vznikla škoda dosahující téměř osm tisíc korun. Policie zahájila  trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.
 
Z dopravy:

Policisté hledají svědky dopravní nehody

V úterý po deváté hodině dopoledne došlo ke kolizi na na kruhovém objezdu, kdy  řidič s vozidlem poškodil projíždějící automobil a lhostejně přes trávník ujel.

    
 K dopravní nehodě došlo dne 16. prosince 2014 v 9.35 hodin, kdy jel nezjištěný řidič s vozidlem zn. Citroën Xantia combi tmavě zelené barvy v Klatovech po ulici Domažlické ve směru do centra města. Na kruhovém objezdu u nákupní zóny nezjištěný řidič předjížděl po kruhovém objezdu stejným směrem jedoucí vozidlo zn. Mazda 121 a narazil pravou přední částí vozidla zn. Citroën do levé přední části vozidla zn. Mazda. Řidič s vozidlem nezastavil, ale vjel na travnatou plochu směrem k centru a před dalším kruhovým objezdem sjel na vozovku a ujel. Na místě dopravní nehody zůstalo pravé přední směrové světlo a přední registrační značka. 
 
 
Policie ČR žádá, aby se přihlásili svědci, kteří přímo viděli střet vozidel nebo měli poznatek k podezřelému vozidlu, aby neprodleně kontaktovali Dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 ( jinak linka “158” ) nebo prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.   
 
 
-p cr, red –