Šumava na nohou

ŠUMAVA NA NOHOU z.s.

 

 

 

Postavit celou Šumavu na nohy a ještě někomu poskytnou pomoc. To je cílem a přáním nově vzniklé organizace Šumava na nohou z.s.

 

Více informací se dozvíme již na pondělním zastupitelstvu, kde je tento projekt zařazen jako bod č. 9

 

 

Vizí tohoto projektu: Je být nejlepší v pomoci druhým a v organizování společenských akcí.

 

Posláním: Díky Vám pomůžeme druhým a Vám nabídneme příjemné zážitky a vzpomínky.

 

Cílem:

• Získávání finančních prostředků a jejich přerozdělování těm, kteří to potřebují

• Organizování kulturních akcí

• Chceme, aby Šumava byla na nohou, abychom se bavili, tančili a tím pomáhali

 

Hlavní účel:

Získávat finanční prostředky veřejnými sbírkami, na námi organizovaných společenských akcích. Z výtěžku ze vstupného budou podporováni zdravotně postižené osoby, jejichž postižení spadá do všech čtyř stupňů dle zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách a o které je pečováno v přirozeném sociálním prostředí po dobu minimálně jednoho roku.

Podpora a spolupráce s nestátními organizacemi, které se zabývají finanční, humanitární, sociální, právní, odbornou, vzdělávací nebo personální podporou zdravotně postižených osob.

 

Nejsou to jen prázdná slova. Za tímto spolkem jsou vidět cíle a chuť něco zrealizovat.

(Kdo nedělá nic pro druhé, nedělá nic pro sebe. Johan Wolfgang Goethe)

 

Zakládajícími členy Šumavy na nohou z.s. Jsou : Radek Harazim, Ing. Jana Kůsová, Mgr. Zdeněk Kuncl

a Mgr. Monika Kotherová.

 

A právě Monika Kotherová a Jana Kůsová si udělaly mezi vánočními svátky chviličku, aby naše čtenáře

seznámily blíže s tímto projektem.

 

 

Co Vás vedlo k tomu založit Šumavu na nohou z.s. a čí to byl prvotní nápad?

 

S první myšlenkou na tento projekt přišel Radek Harazim, který nás seznámil se svými nápady, které by chtěl realizovat a zeptal se nás, jestli se chceme aktivně připojit. Uvědomili jsme si, že nechceme jen tak sedět se založenýma rukama. Chceme svůj čas a energii věnovat druhým, aktivně pomáhat v našem rodném kraji, zlepšit společenské vyžití a postavit lidi na nohy. Proto jsme se do tohoto projektu zapojili.

 

 

Cílem vašeho spolku je získávat finanční prostředky a následně pak organizovat společenské akce. Zeptám se, kde chcete finanční prostředky získávat a máte již aspoň v hlavách připravenou první společenskou akci?

 

Správně je to tak, že chceme organizovat společenské akce, na jejichž náklady budeme shánět sponzorské dary, abychom po té mohli celou část ze vstupného darovat vybraným osobám či subjektům. Rádi bychom spolupracovali se státními organizacemi a podniky, ale v prvé řadě chceme na plánovaném letním projektu spolupracovat s městem Vimperk, MěKS Vimperk a dále bychom chtěli využít dotační programy. Na minulém zastupitelstvu jsme představili náš projekt, seznámili zastupitele se všemi našimi plány, s cílem a vizí. Je jen na nich, zda tento projekt podpoří a tím pomohou i dalším. Je snahou nás všech pomoci a nebudeme si nalhávat, že obnovení společenských akcí tohoto rázu ve Vimperku, přinese ovoce i městu jako takovému.

 

 

S čím konkrétně potřebujete od města pomoci?

 

Požádali jsme zastupitelstvo města Vimperk o poskytnutí udělení souhlasu s bezplatným pronájmem pozemku bývalého areálu letního divadla a dále o poskytnutí finančního příspěvku na kulturní akci, která by se měla konat v létě. Samozřejmě budeme také rádi za jakoukoli radu s dotacemi atd.

 

 

Hodláte obnovit tradici společenských akcí v areálu letního divadla?

 

Rádi bychom. Je to ideální místo jako stvořené pro konání kulturních venkovních akcí. Pamětníci si jistě vzpomenou na divadla, která se zde hrála a na koncerty, které se zde konaly. Nenajdeme ve městě lepší místo pro koncert a zároveň odpočinek. Zda se vše podaří, záleží především na pomoci ze strany města. Jedná se o městský pozemek.

 

 

Mluvíte o kulturní akci, která by se měla konat v srpnu. Můžete nám prozradit více?

 

Vše je v úplném začátku, i když už na projektu pracujeme od května 2014, kdy nám na několika schůzkách bývalé vedení města přislíbilo podporu jak finanční tak i materiální. Důležité je, že chceme zorganizovat veřejnou sbírkou formou výtěžku ze vstupného z kulturní akce – koncertu. Akce je plánována na srpen. Zda to bude v areálu letního divadla či jinde, si musíme ještě počkat. Bude se jednat o koncert určený široké veřejnosti – cca 1500 osob a více. Do odpoledního programu bychom rádi zařadili místní kapely a začínající interprety, večerní program vyvrcholí vystoupením špičkami české rokové a popové scény. Nechceme zatím ale předbíhat.

 

 

Jaké priority musíte ještě vyřešit, než začnete akci realizovat?

 

Nyní čekáme na závěr Rady města ,které jsme předložili dne 19.11.2014 naši žádost ohledně již zmíněného pronájmu bývalého areálu letního divadla. Jaká bude další spolupráce s městem, se dozvíme na pracovním zastupitelstvu, na které jsme byli pozváni při naší prezentaci na prosincovém zastupitelstvu. Následně se vše doladí na zastupitelstvu, které proběhne v lednu. Poté můžeme začít naplno realizovat náš projekt.

 

 

Mohou vám pomoci s realizací i jiní?

 

Budeme rádi za jakoukoliv pomoc jak finanční tak i materiální. Mohou nás podpořit všichni, kteří si budou číst tento článek a to dobrovolnými příspěvky na účet, který byl v rámci tohoto projektu zřízen, ale i sponzorskými dary (za smlouvu za reklamu) podnikatelů a firem. Snaha je také ukázat město Vimperk navenek. Při realizaci tohoto projektu jsme ve spolupráci s Rock Rádiem a dalšími médii, se kterými komunikuje Radek, a příslib podpory už máme. O jakou podporu se bude přesně jednat, si s dovolením necháme zatím pro sebe.

 

O dalších krocích s městem Vimperk a dalšími subjekty Vás rádi budeme informovat.

 

Předem děkujeme.

 

A neposledně se může kdokoliv podílet na výsledku tím, že se projektu přímo zúčastní a podpoříte jej.

 

Je důležité býti na nohou!!!

 

Za Šumava na nohou z.s. Ing. Jana Kůsová, Mgr.Monika Kotherová Dis.

Kontakt:

Email:info@sumavananohou.cz

Web: www.sumavananohou.cz

Č.účtu: 267414472/0300