Město se pustí do rekonstrukce i bez dotace

Město Volary se letos pustí do rekonstrukce Tovární ulice a části Budějovické ulice. Opravit tyto komunukace včetně kanalizace či plynovodu chce již několik let.

 

Město se opakovaně snažilo na rekonstrukci ulic získat dotaci z Regionálního operačního programu Jihozápad, ale bezúspěšně. Na posledním jednání zastupitelstva města, které proběhlo 14. dubna, informovala starostka města Bc. Martina Pospíšilová, že město s dotací opět neuspělo. V rozpočtu města přitom na rekonstrukci peníze schválené byly. Podmínkou zaplacení však bylo schválení dotace. Zastupitelé tak byli před rozhodnutím, jestli celou rekonstrukci zafinancovat bez dotačního programu a nebo akci opět odložit. 

 

Mezitím než došlo k zamítavému stanovisku o poskytnutí dotace, bylo provedeno výběrové řízení na dodavatele stavby, kde vyhrála firma Strabag s cenou 7,668 mil korun (včetně DPH), cena projektu byla stanovena na 14,359 mil korun, vysoutěžená cena tak je o celých 47% nižší. 

 

Zastupitelé na svém posledním jednání 14. dubna jednomyslně rozhodli, že se do rekonstrukce Tovární ulice a části Budějovické ulice letos pustí, obyvatelé Volar se tak dočkají nového vzhledu těchto ulic a opravy sítí.

 

Budějovická a Tovární ulice ve Volarech, 23. duben 2015:

 

(ir)