Majáles Vimperk 2015 poprvé

Bezvadná zábava a poklona počasí

 

DSC 0076

 

…. takový byl páteční vimperský Majáles, který na začátku letní turistické sezóny oživil Vimperk o několik set nadšených účastníků. Pořadatelské taktovky se chopil spolek MISSION (stojí za ním tři vimperští rodáci, kteří s nápadem na celodenní majálesovou show přišli) ve spolupráci se studenty gymnázia. Velká část kulturního programu se odehrávala v bývalém letním kině, barevný průvod prošel městem.

 

DSC 0056

 

Zábava, muzika, počasí, občerstvení a celá organizace akce, doplňující tradiční studentský program (průvod a volbu krále Majálesu), klapla na jedničku a tak i majálesové dozvuky mají příznivý tón.

 

Studentský svátek oslavující jaro a původně i krásy studentského (bezstarostného?) života, tak dostál svému tradičnímu významu.

 

DSC 0207

 

Organizátoři odpolední a večerní části programu, zakladatelé MISSION z. s. , jsou nejen vimperští patrioti a fandové muziky a místní kultury, ale i města samotného. I proto nápad, jak využít jeho část, kterou mají spojenou se svým dětstvím, neváhali převést do reality. Přivést sem návštěvníky, kteří by do těchto míst možná jinak za celý rok nezavítali. Pro ty, které kapely „nebraly“, byly připraveny další aktivity – od infostánků přes zábavný fotokoutek, nikdo neodešel nespokojený.

 

DSC 0400

 

Na realizaci akce se mimo dalších partnerů podílelo i město Vimperk, které poskytlo finanční podporu (pronájem pódia, sociálního zařízení, ostrahy a zabezpečení areálu).

 

Poděkování za pěknou akci, která oživila město a spojila na několik hodin dohromady možná i několik generací (ať už dříve narozených kteří vzpomínali na svá mladá studentská léta, nebo současných studentů, případně jejich prarodičů) patří všem, kdo přiložili ruku (nebo peníz) k dílu!

 

Na viděnou při další zajímavé akci se těší také redakce www.sumava.eu, jejíž fotograf Zdeněk Formánek byl na místě a čile dění dokumentoval. Takže pokud jste letošní vimperský Majáles nestihli, vydejte se tam alespoň prostřednictvím jeho bohaté FOTOGALERIE…

 

{gallery}vimperk/2015/kveten/majales_formanek/{/gallery}

 

– red-