Mažoretky Klapeto 1. vicemistryně Evropy

Mažoretky Klapeto 3 = 1. vicemistryně Evropy

 

Ve dnech 27.6 – 28. 6. 2015 probíhalo X. MISTROVSTVÍ EVROPY v mažoretkovém sportu v Polsku. Místem konání bylo město Kedzierzyn – Kozle.

Skupina mažoretek juniorek Klapeto 3 byla na tuto soutěž nominována po předcházejících úspěších v základních, semifinálových i finálových kolech. Děvčata soutěžila ve dvou disciplínách. Sestava pom a pochodové defilé pom. Za sestavu Pink Panther získaly 4. místo ze 7 soutěžních skupin. Pochodové defilé s názvem Cirkus je vyneslo na příčku hodně vysokou. Umístily se na 2. místě a jsou 1. vicemistryněmi Evropy. V pochodovém defilé soutěžily samé polské skupiny, mažoretky z Vimperka byly jedinou českou soutěžní skupinou. Je to výsledek poctivých tréninků a snahy na sobě pracovat. Jedenáct malých děvčat dokázalo svým výkonem zaujmout mezinárodní porotu a porazit daleko početnější polské skupiny. Je to vlastně poprvé, kdy mažoretky z Vimperka jely soutěžit do zahraničí. Teď už je čeká Misrovství světa v Praze na konci srpna, kam postoupily s oběma vystoupeními Pink Panther i Cirkus a z finále v Náchodě postoupila na MS přímo i show s názvem Madagaskar, s kterou obsadily taktéž 2. místo. Doufáme, že i zde se děvčatům bude dařit jako dosud.

 

Děvčatům moc děkuji za práci v letošním roce, děkuji i rodičům za podporu a všem sponzorům, bez kterých bychom nemohly soutěžit. Polsko jsme uskutečnily díky firmě RENO, které tímto moc děkujeme.

 

Mgr. Dana Kubíčková  

 

 

{gallery}vimperk/2015/06_cerven/mazoretky/{/gallery}