Junioři vyhráli Český pohár!

Úspěšné mistrovství republiky horských kol v Kutné Hoře

 

 

IMG 3365

 

Oskar Marek mistr republiky ve sprintu

 

 

Mistrovství republiky v Kutné Hoře letos uzavřelo pohárovou sezonu horských kol v Čechách. Závodníkům z týmu České spořitelny Specialized junior se podařilo vybojovat celkem sedm medailí za oba závodní dny.

V sobotu začalo mistrovství závody ve sprintu XCE. V žákovské kategorii získal titul mistra republiky Oskar Marek. V kadetech vybojoval bronzovou medaili Vladislav Doležal . Ondřej Lutovský vybojoval mezi juniory také bronzovou medaili a v mužské kategorii dojeli na stříbrné a bronzové pozici Václav Doležal a Luděk Šeller.

 

 

IMG 3368

 
Ondřej Lutovský dojel v juniorech ve sprintu třetí
 

 

V neděli, za velkého horka, pokračovalo mistrovství republiky závody v cross country XCO.  Mezi žáky dojel na 4. místě Oskar Marek. V kadetech vybojoval bronzovou medaili Samuel Jirouš a pátý dojel František Honsa. Další medaili a to stříbrnou získala v kadetkách Tereza Sásková, na pátém místě dojela Tereza Řezníková. Junioři doplatili na velké horko a po slibném začátku kdy se Jaromír Skála pohyboval na druhém místě nakonec dojeli: na šestém místě Jaromír Skála a na osmém Jakub Kadlec. V závodě mužů do 23 let, kde titul záskal student vimperského gymnázia Jan Vastl, dojel Zdeněk Jílek na pátém místě.

Mistrovství republiky bylo zároveň finálovým závodem českého poháru,  v celkovém pořadí se také umístili závodníci týmu na předních pozicích.

 

 

IMG 3369

 

 Samuel Jirouš byl třetí v cross country kadetů

 

 

V žácích byl Oskar Marek třetí, kadeti – Samuel Jirouš sttříbrný, junioři – Jakub Kadlec dosáhl na bronz,  Jaromír Skála bral nepopulární “bramborovou” – 4. místo. Kadetky vyhrála celkové Tereza Sásková.

 

 

IMG 3364

 

                                                 Tereza Sásková byla druhá v cross country

 

 

Výborné výsledky všech závodníků týmu a jejich počet nakonec byl rozhodující v tom , že tým České spořitelny Specialized junior vyhrál týmovou soutěž Českého poháru.

 

Díky svým výsledkům v sezoně budou startovat Jakub Kadlec a Jan Vastl na mistrovství Evropy MTB, které se koná příští víkend v Itálii.

  

Jiří Lutovský

Česká  spořitelna Specialized Junior MTB team / www.cs-mtb.cz