ARABELA SHOW – loženě “dobjej” den!

Sobota ve Zdíkově: to je fotbálek žáčků, starých pánů, vystoupení mažoretek, požární útok malých prcků, živá vystoupení zpěváků a herců a návštěva medvíďat Huga a Báry, projížďka na koních. A navíc můžete vyhrát televizi za 10 tisíc!

 

Už na vás kouká, v kalendáři zatržené, datum 8. 8. 2015, místo – Zdíkov, čas 14:00.

Kromě toho, že se ten den v roce 1963 stala ‘Velká vlaková loupež’, kdy gang 15 lupičů v Anglii ukořistil  2,6 milionu liber (a je významný i jinak – narozeniny slaví například Dustin Hoffman nebo Roger Federer), budete si jej pamatovat i ve spojitosti  s akcí, která tu právě v inkriminovaný čas proběhne: přesně v ten den totiž máte být na zdíkovském fotbalovém hřišti, kde se i letos odehraje ARABELA SHOW aneb DEN S CELEBRITAMI.

 

8.8.arabela.zdikov

 

Den plný legrace a zábavy, sportovních i nesportovních “srandamačů”, muziky a dobré nálady vypukne ve dvě hodiny odpoledne na místním fotbalovém hřišti. Pořadateli jsou místní hasiči, tělovýchovná jednota, obecní úřad a agentura Arabela Production. Dva z hlavních organizátorů – majitele agentury Jiřího Rámeše a za Zdíkov Jiřího Dvořáka, jsme před akcí trochu vyzpovídali:

 

Jiří Rámeš

Poodkryjete něco málo z lákavého programu – na co se mohou návštěvníci Zdíkova těšit?

Diváci se mohou především těšit na netradiční fotbalové utkání. Arabelateam nehraje fotbal “naplno”, ale jde především o legraci, kde výsledek není vůbec podstatný. Cílem je přilákat kromě fotbalové veřejnosti co nejširší cílovou skupinu, čili od babiček až po vnoučky: navíc kromě fotbalu uvidí diváci všechny přítomné hráče Arabela teamu i v následném kulturním programu, kde předvedou své profesionální umění – písničky, vyprávění, fórky… Celý program trvá přibližně 5 hodin. Arabela show ve Zdíkově slibuje tedy odpoledne (i večer a pozdní hodiny) plné zábavy.

 

Které osobnosti fotbalového Arabela týmu závazně přislíbily svou účast?

duchoslav
V brance se představí moderátor Petr Vojnar, dále přijedou herec a showman Jaroslav Sypal (představitel René Hrubce z trilogie Byl jednou jeden polda), herec Mojmír Maděrič, zpěvák Zbyněk Drda (vítěz Superstar 2006), Antonín Duchoslav (alias Viky Cabadaj), folkový zpěvák František Nedvěd mladší, herec Leoš Noha (“Dobjej” se seriálu Okresní přebor), herec Roman Skamene, herečky Šárka Ullrichová a Míša Kuklová a šéf týmu Jiří Rámeš, tedy já osobně.

 

 

 

noha

 

Fotbalová klání jsou motivována odměnami, nebo jde o prestižní záležitost a příležitosti blýsknout se na zeleném koberci spolu s celebritami?

Tato utkání nejsou brána prestižně, jedná se především o to, aby se dobře bavili diváci, aby se nikdo nezranil, aby se navázala nová přátelství a hlavně, abychom si to všichni užili. Domácí hráči již také fotbal pravidelně nehrají a myslím si, že od zápasu očekávají totéž.

 

maderic

Dostanou ke sportovním výkonům příležitost i diváci?

Fotbalové utkání je rozděleno netradičně na tři třetiny a v každé přestávce probíhají soutěže. V první budou děti kopat pokutové kopy o medaile a plyšáky na jednoho z herců, ve druhé přestávce zase ženy o CD na Petra Vojnara. Navíc zápasu bude předcházet utkání domácích přípravek, vystoupí mažoretky, děti se budou moci povozit na konících, připraveny jsou atrakce, večerní diskotéka, bohaté občerstvení… Takže si myslím, že každý, kdo celý maratón absolvuje ve zdraví, podá slušný sportovní výkon  🙂

 

 

 

V programu se objeví i poměrně netradiční hosté Bára a Hugo – představíte nám je?

Hugo a Bára jsou rok a půl stará medvíďata. Jsou ochočená a nejsou nebezpečná. Diváci se navíc o těchto šelmách dozví řadu informací, včetně vyvrácení některých mýtů, které o nich kolují. Chodí bez košíků jenom na vodítku. Patří do naší stáje filmových šelem, kde máme ještě lva Leona (známý z reklamy na vodu Mattoni), dva tygry ussurijské, dva oceloty velké a rodiče našich medvíďat. Zvířata hrají ve filmech, reklamách, chodíme s nimi na dětské dny, firemní akce, plesy apod.

 

Jaký scénář bude mít podvečer? Na které vystupení byste zvlášť diváky pozval?

Jak už jsem říkal výše, v kulturním programu zazní celá řada písniček od zpěváků (Drda, Nedvěd), ale také od herců (Sypal, Maděrič). Petr Vojnar vystoupí s pořadem Nikdo není dokonalý. Diváci se určitě pobaví při vyprávěních herců, při fórkách, humorných zážitcích. Leoš Noha je například výborný vypravěč zážitků ze seriálu Okresní přebor. Nudit se určitě nikdo nebude!

 

Podporuje Arabela team některý z místních projektů, podobně jako to u akcí s celebritami bývá?

Arabela team se zúčastňuje charitativních projektů pravidelně, ale jiným způsobem. Podporujeme především nemocné děti a vždy konkrétně, kdy peníze obdrží rodiče dítěte a nikoli netransparentní organizace. V červnu jsme takto podpořili v Jihomoravském kraji malou 3,5 letou Kamilku po dětské obrně, týž den ještě v Blansku další podobný případ. V tomto případě jsme se s pořadateli domluvili, že veškerý výtěžek ze vstupného bude rozdělen mezi místní základní školu, mateřskou školu, dobrovolné hasiče a oddíl kopané. 

 

Kdy a kde se vlastně nápad na pořádání dne s celebritami zrodil, na to se ptáme hlavního organizátora Jiřího Dvořáka:

V srpnu minulého roku, za mnou přišel Jirka Mundy Krejčí,abychom po dlouhé době něco uspořádali (Vízkova Kozlovna 2006, Internacionálové 2007). Poté jsem kontaktoval skvělého a přátelského Jiřího Rámeše a po pár telefonátech a osobním setkání, jsme se dohodli na uspořádání této akce.

 

Takže kdo je pod akcí “podepsaný” a co všechno její realizace obnáší?

Odpovím jednoduše: Mundy a Dvořka. No a k realizaci – je to spousta hodin práce přípravného výboru, kterému musím poděkovat za skvělou práci, kterou odvádí od ledna tohoto roku. A samozřejmě moc děkuji všem sponzorům za finanční příspěvky na tuto akci, bez jejich pomoci, by se akce těžko pořádala.Výtěžek z této akce bude předán místní škole, školce, hasičům a oddílu kopané, jak už říkal Jiří Rámeš.

 

Na co ještě, byste návštěvníky, kromě uvedené akce, do Zdíkova pozval?

Rád bych pozval lidičky z okolí na další akce ve Zdíkově, které jsou tradiční a oblíbené: 6. září Lizovská pouť, 12. září Zdíkovské středověké slavnosti, 13. září Zdíkovská pouť.

 

Pánové, děkuji za váš čas a odpovědi a přeji všem, aby se zdíkovská Arabela show vydařila tak, jak si představují. Informační portál logo šumava jako mediální partner podporuje tuto akci a zve návštěvníky v sobotu 8. srpna do Zdíkova!

 

 

Andrea Staňková, www.sumava.eu