Vimperáci závodí v tropech

Vimperští kadeti a žáci závodí i v tropech…

 

Žáci, kadeti a junioři vimperského týmu ČS Specialized Junior MTB Team závodili koncem července v tropickém počasí a přivezli do Vimperka i pár cenných kovů…

 

 

 

Po úspěšném Mistrovství ČR horských kol, které proběhlo 18.-19.7.v Kutné Hoře a bylo pro mnohé vrcholem sezóny, proběhli na konci července další důležité závody. Pro připomenutí výsledky MČR horských kol – cross country – Sásková 2., Jirouš 3., Šeller 3., Marek 4., Honsa 5., Řezníková 5., Skála 6., Kadlec 8., ve sprintech Marek 1., Doležal V. 2., Šeller 3., Doležal Vl. 3., Lutovský 3., Sásková 6., Řezníková 8. Dalšími závody bylo zejména Mistrovství ČR v silniční cyklistice žáků a kadetů, které proběhlo ve dnech 28.7.-1.8. v Litoměřicích a okolí, a také závod rakouského poháru horských kol ve městečku Koppl nedaleko Salzburgu. Mistrovství ČR na silnici se zúčastnili Řezníková ( časovka jednotlivců a dvojic), Jirouš (časovka jednotlivců a družstev), Sásková a Sáska (závod jednotlivců). Celkově vybojovali naši mladí 3 medaile což je v kategorii kadetů určitě úspěch. V časovce jednotlivců byla Řezníková 6. a Jirouš 8., v časovce dvojic kadetek byla Řezníková 2. společně s Krupovou z Remerx Merida Teamu, Jirouš v časovce družstev společně s družstvem CK Fany Gastro Příbram skončil 3! V závodě jednotlivců v kategorii kadetek skončila Sásková 2. poté co odtáhla a aktivně odjela celý závod a nakonec ve spurtu 6ti členné skupinky podlehla Vaníčkové z Ivar CS MTB teamu, Honza Sáska skončil 23. v 50ti členném poli žáků. Ještě o víkendu před silničním mistrovství ČR se jel nedaleko Salzburgu další ze závodů rakouského mládežnického poháru, na těžké trati a ve velice dlouhém závodě (čas závodu více než 1 hodina) dojela Sásková druhá za mistryní Evropy Laurou Stigger z Rakouska a celkově je v rakouském poháru na 11. místě. Honza Sáska dojel v Rakousku na 12.místě.

 

Od 10. do 14.8. čeká kadety a žáky Mistrovství Evropy v rakouském Grazu, kam odjíždí Sásková, Jirouš a Marek jako členové reprezentačního týmu ČR, o výsledcích Vás budeme informovat průběžně přímo z místa závodů.

 

Luděk Sázka 

 

{gallery}vimperk/2015/08_srpen/sazka/{/gallery}