Omezení na trati potrvá i v příštím roce

Vlakem do Plzně s omezeními

České dráhy avizovaly, že toto léto bude psina, jaksi ale v reklamní kampani zapomněly říci, že na mnoha místech v naší republice probíhají výlukové práce spojené s rekonstrukcí tratí nebo nádraží. Toto je případ i vlakového spojení ze Sušice do Plzně přes Horažďovice předměstí. V Horažďovicích předměstí se buduje nové nádraží, které bude již splňovat normy Evropské unie. Ve výsledku nádraží bude mít nové koleje, podchody, moderní informační systém, dvě nástupiště a mnoho dalšího. K takovéto podobě se ale dospěje až po několikaměsíční výluce omezující všechny cestující, kteří ve stanici, ležící na hlavní železniční trati spojující Plzeň s Českými Budějovicemi, přestupují nebo jen projíždí.

 

uvod

 

Až do 24. září z Horažďovic do Babin autobusy

Stavební firma, která rekonstrukci obvodu železničního nádraží Horažďovice předměstí provádí, poměrně dlouhou dobu pracovala na částech nádraží, které provozu osobní i nákladní dopravy z Klatov přes Sušici do Horažďovic předměstí neomezovaly, avšak od 17. srpna přišla řada i na rekonstrukci koleje vedoucí z Horažďovic. Z tohoto důvodu je třeba z osobních vlaků jedoucích do Horažďovic předměstí v Horažďovicích (městě) přestoupit na náhradní autobusovou dopravu, která vás doveze do Babin. Je třeba pochválit všechny pokladní ze železniční stanice Sušice, které cestující o výluce informují. Stejně tak o přestupu do autobusů náhradní dopravy informují průvodčí ve vlaku.

 

img 0644

 

Provizorní nádraží – dbejte zvýšené opatrnosti!

Ve stanici Horažďovice předměstí probíhají práce opravdu každý den, je proto třeba dbát na provizorním nádraží (viz fotografie) zvýšené opatrnosti. Pracovníci stavební firmy sice cestující “hlídají“, aby nevstoupili pod kola nákladních vozidel převážející zeminu, ale opatrnosti není nikdy dost. Po nehodě, která se odehrála na začátku srpna, před stanicí Horažďovice předměstí, dost často slyším od cestujících obavy, aby se opět nestala takováto nehoda. Je pravdou, že chybu lidského faktoru nikdo nedokáže vyloučit, ale po této mimořádné události vstoupila v platnost další opatření, která ‘obyčejný’ cestující nevidí, minimalizující podobnou nehodu.

 

img 0655

 

Pracovat se bude i příští rok

Práce na modernizaci nádraží a jeho okolí budou, dle zveřejněných plánů výluk na rok 2016, probíhat i v příštím roce. Rekonstruovat se budou i úseky vedoucí do Pačejova a do Strakonic, je tedy potřeba počítat s tím, že lidé cestující vlakem do Plzně a z Plzně přes Horažďovice předměstí čeká cestování náhradními autobusy. Na podzim tohoto roku má navíc začít výluka i na trati z Klatov na Železnou Rudu, která bude zpožďovat vlaky jedoucí do Plzně a z Plzně i přes Klatovy, takže cestování vlakem do krajské metropole nebude sice tak rychlé a pohodlné jako doposud, ale až dojde k rekonstrukci nádraží a úseku tratí, bude  na mnohem vyšší úrovni.

Text a foto: Martin Kramer 

 

{gallery}susice/2015/08_srpen/vyluky/{/gallery}