V Dobrši slavili královsky

img 1444

 

30. výročí TJ Dobrš

V malebné vesničce na kopci s překrásným výhledem do okolí, ležící nedaleko Vacova, se tento víkend slavilo nepřetržitých 48 hodin. Celých 30 let se totiž dožil místní fotbalový klub a jeho členové se to pokusili pořádně oslavit a rovnou s celou vesnicí. A tak se na malém plácku pod kostelem od pátečního odpoledne zpívalo, tančilo, popíjelo, jedlo a hlavně z provizorního jeviště vzpomínalo a smálo.

 

img 1524

 

Protože vzpomínky nejen předsedy klubu, pana Karla Matyse, stály za to. V dnešní době by již nešlo jet do sousední vesnice jen s několika hráči a náhodné známé po cestě naložit a napsat do soupisky na zápas. Bývaly to’ sranda mače’, kdy se bavili nejen diváci, ale i samotní hráči.

 

img 1472

 

A v podobném duchu se neslo celé třídenní vzpomínání, prokládané diskotékou, živou hudbou, klobásami a vychlazeným pivem. Na sobotní odpoledne byl připraven slavnostní příjezd předsedy na hopsavém kole, na kterém nemůžete šlapat, protože má obě šlapky v jedné rovině. Všude je tu kopeček, tak jeho sjezd k jevišti byl famózní.

 

img 1561

 

Poté byli slavnostně dekorováni staří hráči a zakladatelé klubu a opět se tančilo. Na pódiu se vystřídalo několik kapel, slovo dostal i DJ Sojka. V sobotním podvečeru měla svou premiéru skupina Bernadeta ze Zdíkova, jako předskokani populární skupiny Albatros. Bernadeta to rozjela na samém začátku “do plnejch”, takže je po dvou hodinách místní nechtěli ani nechat odejít.

Mají svou tvorbu a myslím, že o možnost zahrát na nějaké akci nouzi mít nebudou. Albatros zakončil sobotní večer a rozparádil návštěvníky tak, že na tuto zábavu budou dlouho vzpomínat. Tančilo se nejen pod pódiem, ale i v přilehlých uličkách.

 

img 1608

V neděli ráno se pokračovalo, až do odpoledne, opět diskotékou; odpoledne byla celá oslava zakončena.Oslavy to byly skvělé, je moc dobře, že se takto spontánně ještě alespoň na vesnicích umí lidi pobavit.

Organizátoři celého víkendu si zaslouží velkou pochvalu, protože zajistit na tři dny zábavu pro celou vesnici a okolí není jednoduché.

Marie Bubeníková

 

Fotografie MARTINA BAHENSKÉHO z průběhu celé akce najdete  NA TOMTO ODKAZU