TJ SOKOL STACHY bilancuje

TJ SOKOL STACHY

 

 
 
Tvrdé tréninky, ale i relaxace a zábava. Tak hodnotí letní sezónu v oddíle Sokol Stachy hlavní trenér Stanislav Frühauf a trenérka Mgr. Petra Frühaufová.

 

Představte váš oddíl těm, kteří třeba ještě o Sokole Stachy neví. Kolik dětí v současné době trénujete?

 

Lyžařský oddíl Sokol Stachy má v tréninku v současné době celkem 68 dětí v kategorii děti do 10 let až po kategorii dorost a junioři. Trénují je zkušení trenéři. Dorost a dospělí je trénován Stanislavem Frühaufem, starší a mladší žáky trénuji já společně s Klárou Váchovou a Janou Pešlovou a o ty nejmenší se stará Bořek Kalíšek a Zuzana Šilhová.

 

 
Jak probíhá letní sezóna v Sokole Stachy? Trénuje se, nebo je to spíše o relaxaci?

Letní sezóna je tvořena několika soustředěními, na kterých děti trénují, připravují se na podzimní závody, na zimní sezónu, ale nesmí chybět ani zábava a relaxace.

Letos jsme během prázdnil uspořádali celkem čtyři soustředění. První začalo již v červnu. Tohoto soustředění se většinou účastní celý oddíl. Po loňském programu, který se odvíjel v duchu olympijských her, jsme letos připravili pro děti celotýdenní sportovní hru Poslední trosečník. Kromě běžných her a závodů, měli děti možnost vidět i výcvik policejních psů Policie Písek.

 

Druhé soustředění, které se konalo v červenci, bylo v Novém Městě na Moravě. Zúčastnily se ho děti v kategorii dorost, junioři, starší a mladší žactvo.

Zde jsme se zaměřili hlavně na techniku a tréninky na kolečkových lyžích. Jedním ze zážitků pro žactvo je společná fotografie s biatlonistkou Gabrielou Soukalovou a reprezentačním týmem mužů.

 

Třetí soustředění bylo na Zadově. Toto soustředění bylo u dorostu a juniorů o velmi tvrdé práci v podobě imitací, síly a měřených tréninků. Starší a mladší žáci se opět zaměřili na tréninky běžecké a na techniku jízdy na kolečkových lyžích a bruslích. 

Na závěr soustředění jsme absolvovali závody Ski triple – pátek závod na kolečkových lyžích na Vodníku, sobota- závody v Krušlově na kolečkových lyžích a bruslích a na závěr jsme pod záštitou našeho oddílu Sokol Stachy uspořádali jako každoročně Zadovský kros 2015.

 

Poslední čtvrté soustředění se konalo v Livignu a zúčastnili se ho dorostenci a junioři, bylo zaměřeno na vysokohorskou přípravu ve společnosti reprezentace z Norska a ČR. I zde jsme absolvovali mnoho tréninků na morálku / výjezd na Passo de Stelvio na kolečkových lyžích/ , testy : měřené výběhy a výjezdy na Forcolu.

 

Nyní se již pilně připravujeme na podzimní závody, testy MČR na kolečkových lyžích ve Vesci a těšíme se na zimní sezónu, na kterou máme připraveny nové kombinézy a bundy. Ty Vám představíme příště.

 

Děkuji za rozhovor.

Lenka Doubková