Prodloužený víkend bude od začátku bohatý

Poslední zářijový víkend, Svatováclavský, má opravdu bohatý  program. Rozhodně je  na vybranou: všechny tři dny můžete prožít buďto s knížkou pod peřinou, nebo s přáteli a rodinou na výletě, v kině, sportovně, na zajímavých  výstavách, s dětmi v bazénu nebo na hřišti …

Podívejte se, co je připraveno na sobotní den:

 

 

26. září od 10.00 hodin

OTEVŘENO MUZEUM LEHKÉHO OPEVNĚNÍ ANNÍN

výstavka zbraní, vzduchovková střelnice, otevřeno všední den a sobota 10:00 – 18:00 hodin a neděle 10:00 – 16:00 hodin. Muzeum se nachází u zastávky ČSAD Dlouhá Ves, Bohdašice. V otevírací dny vás k němu dovedou cedule.

 ***

 

 

SKI CLUB Sušice pořádá veřejný závod SVATOBOR TOUR 2015, Memoriál Josefa Křivance

XXV. ročník závodu horských kol a XIV. ročník v běhu do vrchu

 

svatobor-poster-fb

V letošním roce proběhne 25. ročník závodu horských kol na dominantu města Sušice, oblíbený turistický a pro mnohého Sušičáky i mýtický cíl, vrchol Svatoboru, který dosahuje i s vyhlášenou rozhlednou výšky 859 m.n.m.  

 

Start: 11:00 před CK TEMPO TOURS (náměstí), start v minutových intervalech

Cíl: vrchol hory Svatobor

Trať: délka 5.100 m, převýšení 380 m (po letech se vracíme k průjezdu přes louku na Antonín)

Vyhlášení výsledků bude provedeno 1 hod. po ukončení závodu

Občerstvení, hudba, doprovodný program, oheň u chaty Svatobor do pozdních nočních hodin!

 

 

 

***

GALERIE SIRKUS – vernisáž 26. 9.  v 17 hodin

elent sumilu

***

 

 

Kino Sušice – 26. 9. 2015 v 19.30 hodin

DIVDLO Z POŠUMAVÍ – CHARLEYOVA TETA

Charleyova teta / Jevan-Brandon Thomas

Mladí spolužáci z oxfordské univerzity Charley a Jack jsou zamilovaní až po uši do Kitty a Amy. Touží se co nejdříve zasnoubit se svými láskami. Ale problém je v tom, že jim chybí oficiální doporučení vážené osoby, jak vyžaduje dobová etiketa. Jako na smilování tedy oba čekají na příjezd Charleyho bohaté tety z Brazílie, aby za její pomoci mohli dosáhnout vysněného cíle. Ovšem teta má zpoždění a Jack s Charleym se tak dostanou do svízelné situace, neboť jejich vyvolené již mají každou chvíli přijít! Všichni začnou být natolik netrpěliví, že realizaci odvážného nápadu již nelze odkládat: jejich záchranou se má stát spolužák lord Babberley, který je obvykle „pro každou špatnost“. Když tedy nakonec chtě nechtě svolí, že bude v přestrojení představovat Charleyovu tetu. To je ale drzost! Přestrojit se za tetu? Co z toho může vzejít?!

Třeskuté situace a jiskřivá anglická konverzace v jedné z nejlepších komedií všech dob.

 

***

 SVATOVÁCLAVSKÝ VÍKEND NA HRADĚ KAŠPERK

kasperk logo

svaty vaclav
26.9.2015 – 28.9.2015

Mastičkář

Již druhé uvedení velice ochotnického zpracování nejstarší česky psané hry, která je spíše fraškou, než čímkoliv jiným. Místní ochotnický spolek Pachmajr, který vás může leda překvapit.

Představení se odehrává v podsklepení budovy purkrabství a výši vstupného si určujete vy sami, je totiž dosti dobrovolné.

Sobota (26. 9. a neděle (27. 9.) vždy od 12.00 a 14.00

Interaktivní dětské prohlídky “Staň se rytířem nebo princeznou” //NUTNÁ REZERVACE! (+420 376 582 324)

(sobota 26. 9.)

 

Více informací o interaktivní prohlídce najdete ZDE

Na nádvoří hradu budou připraveny hry a soutěže pro děti, které opět zajistí Informační středisko a Středisko enviromentální výchovy NP Šumava v Kašperských Horách.

 mastickr

 ***

 

HRAD VELHARTICE – BUŠKOVA ČÍŠE

– divadelní prohlídky hradu –

26.-27.9.2015

velhartice

 

 Každou celou hodinu pro vás bude připravena divadelní prohlídka hradním okruhem s názvem “Dar pro císaře.” Autorem scénáře je Tomáš Javorský.

Během prohlídky vás čeká drobná ochutnávka vín, pěstovaných v době Karla IV. Na horním nádvoří tábor šlechtice s ukázkami dobového vaření, z doby kdy Lucemburkové vládli na českém trůně. Již tradičně budete moci shlédnout ukázky dobových tanců.

V dalších prostorách areálu hradu bude k dispozici “Veselá kovárna” s možnosti sáhnout si na kovářské řemeslo, stejně tak střelnice s luky a kušemi.

Ve sklepních prostorách bývalého pivovaru bude možno ochutnat různé druhy vín včetně získání základních informací o jejich původu a vlastnostech.

Otevřena samozřejmě bude také restaurace U hradního sládka se speciální nabídkou piv a ochutnávkou piv pivovaru Holba… Program začíná od 10:00 a končí v 17:00 hod.