Rytíři, princezny a drak Nenasyta

druzina 29

 

Výprava za pokladem

 

Se začátkem školního roku nám přibyli noví žáčci v modré škole. Sotva se prvňáčci ve třídách i družinách zabydleli, již na ně čekalo dobrodružné odpoledne.

Kolem „Lerchohrádku“ zněla z jejich úst ve středu 16. září odpoledne rázná říkanka:

„Na rytířské výpravě chytnem draka na hlavě, už cinkají meče – drak nám neuteče!“ Za lstivým drakem, který nám odnesl sladký poklad pod kouzelnou Svatoborskou horu, se však nevydala jen odvážná Rytířská družina.

 

druzina 26

 

V patách mu byly také družiny Ohnivých mužíčků a Černokněžníků. V lese se to jen míhalo žlutými, červenými a černými postavičkami, které hledaly odhodlaně správnou cestu křovinami a plnily jeden úkol za druhým.

 

Po vzpomínání na lesní tvory si všichni potrénovali kondičku během do kopce, zahnali draka střelbou do houští a uspali ho písničkami. Poté splynuli s okolím, dle potřeby i zkameněli a neslyšně se vydali na vrch hory.

 

Po náročném výstupu našli poslední značení a s odhodláním začali hledat ztracený poklad. I když to zprvu tak nevypadalo, podařilo se nakonec všem sladké odměny najít, rozdělit je a cestou zpět do Lerchohrádku i spořádat.

 

Jsme rády, že máme ve svých družinách takové malé šikuly, kteří se ničeho nezaleknou a těšíme se na další povedená odpoledne, kterých během roku ještě mnoho zažijeme.

Vychovatelky ŠD (hpt) 

 

{gallery}susice/2015/09_zari/sd_rytiri/{/gallery}