Loupežné přepadení v Sušici

Loupežné přepadení

Dva násilníci přepadli v pátek večer na Sušicku muže

Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzali dva muži ve věku osmnáct a čtyřiadvacet let usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu loupeže spáchaného formou spolupachatelství a starší muž i z přečinu porušování domovní svobody.
 
V pátek 9. října tohoto roku v obci na Sušicku přišli po devatenácté hodině k domu dva muži ve věku 18 a 24 let, kteří pobývají ve stejné obci. Starší muž vstoupil do domu a zavolal na zde bydlícího muže, že s ním chtějí hovořit před domem a žádali peníze. Muž uvedl, že žádné nemá, tak čtyřiadvacetiletý muž jej v chodbě domu fyzicky napadl, srazil jej na zem a vzal mu mobilní telefon s tím, že jej vrátí až po vydání motocyklu. Poškozený vydal motocykl, osmnáctiletý pachatel nasedl a společně se svým podařený druhem  odjeli směrem na Sušici. Motocykl měli v úmyslu prodat. 
 
Policisté 24letého muže zadrželi v sobotu 10. října v 0.30 hodin a ráno po osmé hodině  i jeho 18letého spolpuachatele, oba umístili  v policejní cele v Plzni. V neděli, na základě příkazu ke vzetí do vazby vydaným Okresním soudem v Klatovech, byli eskortování do věznice. Mladší pachatel motocykl uschoval nedaleko bydliště, následně jej policistům vydal. Starší muž měl v tomto týdnu nastoupit výkon trestu odnětí svobody, protože byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost.
 
 

 

Řidička nadýchala přes dvě promile

V neděli 11. října letošního roku po dvanácté hodně jela řidička s vozidlem tovární značky Toyota Corolla po komunikaci ve směru od Klatov na Běšiny. Žena ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu, kdy přejížděla do protisměru i na obrubník chodníku a u železničního přejezdu před obcí Běšiny byla zastavena osádkou vozidla oznamovatele, kteří přivolali policisty. U řidičky 56leté ženy ze Sušicka bylo dechovou zkouškou naměřeno 2,09 a opakovaně 2,06 promile alkoholu. Byla převezena do zdravotnického zařízení v Klatovech a souhlasila s lékařským vyšetřením i s odběrem biologického materiálu. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

 

 

Tři voupačky do aut

Policisté na obvodním oddělení v Sušici a v Horažďovicích přijali v pátek 9. října tři oznámení o vloupání do zaparkovaných vozidel. V Sušici vnikl pachatel v ulici Nuželické na parkovišti do vozidla zn. VW Passat a odnesl batoh a tašku s přenosným počítačem zn. Lenovo.
V Hartmanicích pachatel na vozidle tovární značky Peugeot 306 ve večerních hodinách poškodil okno a odcizil autorádio s CD přehrávačem a tašku s počítačem zn. Acer. V Horažďovicích též pachatel rozbil skleněnou výplň ve dveřích vozidla zn. Ford Mondeo a ze zadních prostor odcizil dva batohy, ve kterých se nacházely různé věci a finanční hotovost.   Celková škoda činí 47 300 Kč.
 
 
– p cr, red –