HC VIMPERK POPRVÉ NAPLNO BODOVAL, PORAZIL HLUBOKOU 6:4

4. kolo KLM

 

 

neděle 11.10.2015 17:00 – ZS Vimperk

 

 

VPK

6:4

(2:0,1:2,3:2)

Hluboká

 

Góly a nahrávky: 1. Vinš (Paule), 5. B. Král (Gabauer), 39. J. Předota (Hail), 44. Hail (Paule), 53. Hail (O. Předota, R. Sitter), 60. Vinš (B. Král, J. Předota) – 34. Moudrý (Šimek, M. Janda), 35. Oulík (Fuka), 41. Dušek (Miler), 59. Oulík (Miler)
Rozhodčí: Urban – Streďák, Horažďovský
Vyloučení: 3:9, navíc Maurenz (Hluboká) 10 minut 
Využití: 2:0 
Diváků: 300

   HC Vimperk: Podskalský (12. Pixa) – O. Předota, M. Horejš, R. Sitter, Vávra, Vítovec, J. Předota – Vinš, Plouhar, Paule, Hail, B. Král, Gabauer (21. Bárta), P. Novotný, Lang, J. Sitter. Trenér Pavel Předota.

 

TJ Hluboká: D. Černý – Dušek, Žlůva, P. Bělohlav, Jan Formánek, Troup, Heřmánek – M. Černý, Miler, Šimek, Moudrý, Oulík, Fuka, Klauser, M. Janda, Maurenz. Trenéři Milan Nedoma a Miroslav Šulista.

 

 

Vimperští hokejisté přivítali v neděli 11. října na domácím ledě hráče z Hluboké nad Vltavou. Za hosty nastoupil bývalý vimperský kapitán Martin „Boby“ Janda, který je zde na hostování. Domácím se povedl začátek utkání, když se po 14 vteřinách hry trefil Vinš, přihrával Paule. Za další čtyři minuty si za hostující obranu najel na Gabauerovu přihrávku Král a s přehledem zakončil – 2:0. V 18. minutě museli domácí sáhnout ke střídání brankářů, zraněného Podskalského nahradil Pixa. Další branku již první třetina nepřinesla a domácí tak po dvaceti minutách vedli o dvě branky.

 

V přestávce předalo vedení klubu HC Vimperk dárkový koš Vladimíru Pešlovi, který oslavil padesáté narozeniny. Ve druhé třetině hosté viditelně přidali a dvěma góly v rozmezí jedné minuty srovnali na 2:2. Vimperští si vzali vedení zpět ve 39. minutě, při přesilové hře se ve třetím utkání v řadě trefil Jan Předota – 3:2.

 

Začátek třetí třetiny patřil hostům, kteří hned v jejím úvodu opět vyrovnali. Zpět si vedení domácí vzali ve 44. minutě díky gólu Haila. Stejný hráč přidal v 53. minutě další branku a vimperští vedli opět o dva góly. Dvě minuty před koncem si hosté vzali oddechový čas a po deseti vteřinách se jim podařilo snížit. Poté se ještě se šesti hráči v poli snažili o vyrovnání, ale díky dobré práci Krále v obranné třetině mohl Vinš snadno přidat šestý gól do prázdné klece hostí. Domácí tak zvítězili 6:4 a připsali si první výhru, která je posunula na sedmé místo.

 

Další utkání hrají vimperští v sobotu 17. října v Písku proti Radomyšli. Děkujeme všem divákům za podporu. 

 

 

Foto: Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2015/10_rijen/hokej_muzi_vimperk_hluboka/{/gallery}