konopi

Řidiči si berou za volant “společníky”…

alkoholAlkohol, drogy, neukázněnost, nepozornost, nezvládnutí vozu, nepřizpůsobení jízdy…. to jsou nejčastější příčiny dopravních nehod s tragickými následky. Přesto je stále dost “hrdinů”, kteří sednou za volant pod vlivem drogy nebo alkoholu a dokazují tak, že jim nezáleží ani na jejich životě, ani na životech a bezpečí druhých…

 

Nýrsku byl v pondělí 12. října kontrolován na ulici Kpt. Kufnera řidič vozidla tovární značky Škoda Fabia. Po desáté hodině dopoledne se padesátiletý řidič z nedaleké obce podrobil dechové zkoušce a bylo naměřeno 0,55 a opakovaně 0,51 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

 

V úterý 13. října v obci Dlouhá Ves policisté kontrolovali před sedmnáctou hodinou 41letého řidiče ze Švihovska, který měl pozitivní dechovou zkoušku s výsledkem 0,43 a opakovaně 0,20 a 0,12 promile alkoholu. Muž přiznal, že po šestnácté hodině vypil jedno pivo. K lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu byl muž převezen do zdravotnického zařízení v Sušici.
 
 
Ve čtvrtek 15. října dopravní policisté v Horažďovicích zastavili auto zn. Peugeot 306 na ulici Komenského a jednadvacetiletý řidič z obce na Prachaticku byl vyzván, aby se v rámci silniční kontroly podrobil dechové zkoušce. Ta byla negativní, ale provedený test na  omamné a psychotropní látky měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin.
 
 
Sušičtí policisté kontrolovali ve 21.10 hodin řidiče za volantem Peugeot 106 na ulici Scheinostova. Pětatřicetiletý muž z Klatov při kontrole předložil doklady k vozidlu, ale řidičský průkaz má zadržený, protože mu byl ukončen trest spočívající v zákazu činnosti řízení motorových vozidel. Dechovou zkouškou nebyla prokázána přítomnost alkoholu v dechu, ale test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na konopí, amfetamin, metamfetamin, opiáty a kokain.
 
Muži byli převezeni do zdravotnického zařízení v Sušici.

 

Uvedení muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.
 
 
 

Ublížení na zdraví a výtržnictví

SUŠICE – V červenci čtyřiadvacetiletý muž napadl jiného a způsobil mu zranění. Převzal sdělení podezření.

Na obvodním oddělení v Sušici v druhé polovině července letošního roku přijali policisté oznámení o fyzickém napadení. 18. července před třiadvacátou hodinou, před restaurací v lesoparku Santos, místní čtyřiadvacetiletý muž fyzicky napadl o tři roky mladšího, kterého srazil úderem ruky na zem a několikrát jej udeřil do různých částí těla.

Poškozený utrpěl zranění a byl téměř tři týdny omezen na obvyklém způsobu života. Případ byl původně šetřen pro podezření ze spáchání přestupku, ale na základě odborného vyjádření byl překvalifikován na trestný čin. Muž převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.

 
 

-red, p cr-