policie

Zmlátil a oloupil prodavačku, chytli ho po činu

 Loupežné přepadení – Železná Ruda

Ramínkem na šaty zmlátil prodavačku v Železné Rudě na Klatovsku lupič, když mu nechtěla dát peníze. Sedmadvacetiletého cizince policisté chytili šest hodin po činu, ve středu v podvečer ho poslal soudce do vazby.

 

 V Železné Rudě přišel v pondělí 23. listopadu kolem osmnácté hodiny do prodejny, kde se nacházela cizinka, muž s úmyslem  obchod vykrást. Cizinku, která zde prodává fyzicky napadl, tloukl ji rukama a ramínkem na šaty zejména do obličeje. Žena zůstala  po útoku ležet na zemi , násilník jí z bundy vzal finanční hotovost a utekll. Policisté intenzivně pátrali po pachateli ve městě i v okolí a zadržli ho zhruba 6 hodin po útoku  ještě v Železné Rudě. Pachatelem zločinu loupeže je 27 letý  cizinec.

 

Za výtržnictví a násilnosti si zopakuje vězení

SUŠICE – V druhé polovině letošního srpna byla na ulici napadena žena. Muž ji napadl slovně i fyzicky a zranil ji.  Podobných “kousků” se dopustil i v minulosti,  kdy byl před pěti lety za stejný čin odsouzen  podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech. 

Podezřelému 33letému muži ze Sušice bylo sděleno podezření z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví. Událost se odehrála 19. srpna v podvečer v Havlíčkově ulici  v Sušici.

 

 

Vyhrožoval s mačetou v ruce, může ho to “stát” tři roky života

HORAŽĎOVICE – V hororové odpoledne se proměnil relativně klidný úterní den na  jedné z horažďovickkých ubytoven. 24. litopadu,před 14. hodinou, tu začal řádit opilec s nebezpečným nástrojem v ruce.

Třiapadesátiletý muž z Plzně vyhrožoval jiném ulbížením na zdraví a svá slova doložil i  mačetou v ruce. Na místo se po holášení incidentu dostavili policisté, jimž podezřelý muž vydal mačetu dobrovolně a zároveň se podrobil dechové zkoušce. lkoholtester u něj naměřil  3,22 promile alkoholu. Muž byl zajištěn a převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Ve středu převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování a může být potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.

 

-red, p cr-