HC Vimperk jede jak mašina!

 

DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ VIMPERKA NAD SILNÝM SOUPEŘEM

 

14. kolo KLM

 

neděle 6. 12. 2015  v 17:00 – ZS Vimperk

 

VPK

6:4

(2:1,3:2,1:1)

TJ LOKO Veselí

 

Góly a nahrávky: 7. Jan Bárta (P. Novotný), 19. J. Předota (Paule, Vítovec), 22. Voldřich (J. Předota), 34. Paule (Hail), 35. Bojer (Horejš), 55. Bojer – 4. Bůžek (Benda), 28. M. Čáp (Koláček), 37. Klimeš (Chlaň), 56. Mikeska (Chlaň).

 


Rozhodčí: Packa – Deim, Kubíček.
Vyloučení: 3:11, navíc P. Novotný (Vimperk) 5 minut + do konce.
Využití: 5:0.
V oslabení: 0:1.
Diváků: 300.

 


HC Vimperk: Robl – O. Předota, Horejš, R. Sitter, Voldřich, J. Předota, Vítovec – Bojer, Vinš (14. Gabauer), Paule, Kouba, Hail, Plouhar, Jan Bárta, Krejsa, P. Novotný (12. J. Sitter). Trenér Pavel Předota.


Loko Veselí: F. Dvořák – Kyml, Chlaň, Švanda, Koláček, Kypta – M. Čáp, Mikeska, Dušák, Vlach, Benda, Bůžek, Klimeš, Arnold, Krampl. Trenér Petr Kovaříček.

 

 

Další utkání Krajské hokejové ligy sehráli vimperští hokejisté v neděli 6. prosince na domácím ledě proti Veselí nad Lužnicí. Vimperk chtěl navázat na dobrý výkon z Českého Krumlova a potvrdit současnou formu, ale v cestě jim tentokrát stál další kvalitní soupeř z čela tabulky, o jehož kvalitách není třeba nijak přesvědčovat. Před začátkem utkání potkali domácí mužstvo komplikace na pozici brankáře. Při rozbruslení se zranil Pixa, který vychytal výhru v Českém Krumlově a na jeho místo tak nastoupil junior Robl.

 

 

Domácí měli hned v úvodu utkání výhodu dvou přesilových her za sebou. Tu první ovšem nevyužili a navíc v té další inkasovali, když se hosté po chybě domácí obrany dostali po čtyřech minutách hry do vedení, ale Vimperk brzy srovnal, v 7. minutě tečoval Bárta Novotného přihrávku a puk skončil v sítí hostující branky. Právě Novotný pak v 11. minutě dostal trest na 5 minut plus do konce utkání, ale domácí dokázali dlouhé oslabení přečkat a neinkasovat. Na konci první třetiny jim naopak hosté nabídli přesilovou hru pět proti třem, v níž se střelou od modré čáry prosadil Jan Předota a zajistil domácím vedení 2:1.

 

 

Vimperk vstoupil do druhé třetiny opět v početní výhodě, kterou po minutě a půl proměnil ve třetí branku Voldřich. Přesilovou hru využili také hosté a ve 28. minutě snížili stav na 3:2. Vimperk odpověděl na snížení další využitou přesilovou hrou, když se puk z hole Voldřicha odrazil od brusle jednoho z hráčů stojících před brankářem hostí a zastavil se těsně za brankovou čarou – 4:2. Hosté měli v dalším střídání velkou příležitost přiblížit se opět na rozdíl jednoho gólu, ale nařízené trestné střílení zneškodnil výborným zákrokem brankář Robl. V této části utkání s toho na ledě dělo opravdu hodně. Ve 34. minutě hosté udělali v jednom střídání dva fauly a nabídli domácím dvojnásobnou přesilovou hru, v níž se první brankou v dresu Vimperka prosadil ex-ligový Jan Bojer. Hosté však opět snížili, tentokrát při hře čtyři na čtyři a tak byl stav po druhé třetině 5:3 pro Vimperk.

Ve třetí třetině hráli domácí na jistotu s cílem nedovolit hostům dostat se do utkání a neztratit dobře rozehraný zápas. Uběhla pouze minuta hry a domácí brankář Robl musel znovu čelit trestnému střílení hostí, ale i na podruhé svůj tým podržel. Navíc v 55. minutě dal svoji druhou branku Jan Bojer a domácí vedli nad druhým týmem tabulky již 6:3. Vzápětí sice hosté z Veselí snížili, ale to bylo z jejich strany i přes závěrečnou snahu při hře bez brankáře vše.

 

Vimperk díky zodpovědnému a bojovnému výkonu a také díky pěti brankám z přesilových her zvítězil nad Veselím 6:4 a v bouřlivé atmosféře před více než třemi stovkami diváků, kteří určitě nelitovali, že v neděli dorazili na vimperský zimní stadion, dokázal po Českém Krumlovu porazit dalšího těžkého soupeře a usadil se na 8. místě tabulky s pětibodovým náskokem na devátou pozici. V příštím zápase půjde o důležité body, protože dalším soupeřem vimperských hokejistů bude Hluboká nad Vltavou, která na svém malém a nezastřešeném kluzišti dokáže pravidelně sbírat ztracené body z venkovních zápasů z první poloviny soutěže.

 

 

 

Foto:Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2015/12_prosinec/hokej_muzi_vimperk_veseli/{/gallery}