policie

Dvě loupežná přepadení – policie žádá o pomoc

Policisté žádají občany o spolupráci

 

KLATOVY – V pondělí večer policisté v Klatovech evidovali dvě loupežná přepadení se stejným pachatelem.

 

“Hledáme svědky přepadení na ulici Pražská. Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování přijali v pondělí 4. ledna dvě oznámení o loupežných přepadeních, ke kterým došlo v Klatovech.

První případ se odehrál na ulici Pražská, u prodejny s drogistickým zbožím, kde kolem 17.10 hodin podezřelý jednadvacetiletý místní muž požadoval na poškozeném vydání finanční hotovosti. Pak chtěl cigaretu i zapůjčit mobilní telefon. Podezřelý pachatel muži vyhrožoval i použitím boxeru, který si nasadil na ruku. Také chvíli poškozeného pronásledoval, ale po nějaké době se vzdálil.

 

Policisté žádají případné svědky popsaného případu, aby poskytli informace na telefon 974 334 651 nebo prostřednictvím e-mail: kt.ook.podatelna@pcr.cz.

 

Ve stejný den kolem 20.45 hodin na náměstí Míru přistoupil k jinému muži stejný podezřelý muž a opět chtěl peníze, konkrétně deset korun. Poškozený odpověděl, aby neobtěžoval a zapálil si cigaretu, kterou si též vynucoval podezřelý pachatel, který pokračoval ve vyhrožování a v ruce držel boxera. Útočník se napřahoval k úderu a po odmítnutí vydání věcí měl muže fyzicky napadnout zezadu, ale poškozený se začal bránit, a útočníka srazil na zem.

 

Na místo se dostavili strážníci městské policie a policisté. Útočník i poškozený byli pod vlivem alkoholu. Muži utrpěli lehká zranění, se kterými byli ošetřeni ve zdravotnickém zařízení.

 

Podezřelý muž byl zadržen a převezen do policejní cely a po provedení neodkladných úkonů byl propuštěn. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupež,” uvedla k případu mlivčí klatovské policie nprap. Dana Ladmanová 

 

-red, p cr-