Vyhráli o jednu branku

K velmi důležitému turnaji vyrazili vimperští do města Kaplice.

 

 

V prvním utkání nastoupili proti Českému Krumlovu, který v předchozích dvou duelech dvakrát porazili a nezaváhali ani tentokrát. Vyhráli jasným poměrem 12:5.

 

Druhý zápas byl pro nováčky z Vimperka velmi důležitý. Potřebovali porazit domácí kaplické béčko. Oproti předchozím dvěma vzájemným setkáním, tentokrát vyhráli vimperští o jednu branku, kdy v závěru měli i dosti štěstí při bránění převahy díky odvolanému brankáři domácích. Vimperští si výhrou 8:7 upevnili první místo v tabulce a díky zvýšení bodového náskoku se přiblížili vysněnému postupu.

 

Následující turnaj sehrají vimperští na domácí půdě ve strakonické obloukové hale, kam všechny srdečně zveme! Těšit se můžete na spoustu doprovodných akcí o kterých Vás budeme co nejdříve informovat. Děkujeme za Vaši podporu!!

 

 

První utkání: FBC Český Krumlov B – TJ Šumavan Vimperk 5:12 ( 1:3 – 1:3 – 3:6 )

 

Branky Vpk: 2. Pluščenko (Smolík), 4. Smolík (Petr), 9. Pešl (Křešnička), 17. Schwamberger (Myslík), 22. Hubáček (Myslík), 24. Křešnička (Schwamberger), 32. Havelka (Schwamberger), 33. Robl (Pluščenko), 36. Smolík (Pluščenko), 38.Myslík, 42. Pluščenko (Schwamberger), 43. Robl

 

 

Vyloučení: 0:2 –

Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Holeček – Vraspír –

Diváků: 13

Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 2:6, 2:12, 5:12

Sestava: Petr, (od 40. Říha) – Pešl, Robl, Hubáček; Myslík, Janda – Havelka (Pluščenko), Hrach, Schwamberger; Křešnička, Smolík

 

 

Druhé utkání: TJ Šumavan Vimperk – FBC Spartak Kaplice 8:7 ( 1:0 – 3:5 – 4:2 )

 

Branky Vpk: 12. Myslík (Křešnička), 17. Křešnička (Schwamberger), 22. Pešl (Robl), 24. Křešnička (Schwamberger), 32. Pešl (Křešnička), 32. Myslík (Pluščenko), 33. Pešl (Smolík), 38. Křešnička (Schwamberger)

 

Vyloučení: 0:2 –

Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Vraspír – Holeček –

Diváků: 18

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5, 8:5, 8:7

Sestava: Petr, (Říha) – Pešl, Robl, Hubáček; Myslík, Janda – Havelka (Pluščenko), Hrach, Schwamberger; Křešnička, Smolík

 

Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/jihocesky-prebor-muzu-B/tabulka

Statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/jihocesky-prebor-muzu-B/statistiky

 

 

Hodnocení Petra Křešničky:

 

Díky na poslední chvíli ztraceným dvěma bodům za remízu s Třeboní minulý týden v Českých Budějovicích jsme se dostali do situace, že jsme dnes v Kaplici museli urvat z obou utkání plný počet bodů, abychom stále mohli přemýšlet o postupu do vyšší soutěže a neohlížet se v závěru sezóny na výsledky soupeřů. První utkání s béčkem Českého Krumlova mělo být dle papírových předpokladů lehčí, a podívám-li se na oba dnešní zápasy zpětně, tak se to jen potvrdilo. Nepodali jsme žádný extra výkon, ale rozdíl v kvalitě kádrů obou mužstev byl patrný prakticky po celý zápas. Navíc se nám dařilo proměňovat šance, obrana až na závěr utkání fungovala také celkem solidně, a tak výsledek 12:5 zhruba odpovídá tomu, co bylo k vidění na hřišti. Zato druhý zápas s domácí Kaplicí už byl větší oříšek. Kaplice je jeden ze dvou týmů, které s námi bojují o první místo v tabulce a navíc má dva zápasy k dobru, ty bude dohrávat začátkem března. V případě, že by z dnešních i dohrávaných utkání získala plný počet bodů, bylo by pro nás už téměř nereálné ji v závěru sezóny v tabulce přeskočit. Bohužel ani případná remíza by pro nás nic neřešila, a tak jsme do zápasu vstupovali s jasným a jediným cílem, vyhrát. Od samého počátku souboje bylo patrné, že na sebe narazily týmy z čela tabulky a kvalita utkání zdaleka převyšovala jiné zápasy v této soutěži. Hra měla spád, šance střídala šanci a musím konstatovat, že jsme podali jednoznačně nejlepší výkon z těch zápasů, u kterých jsem byl. Můj pocit je, že jsme Kaplici přehrávali a jen díky mnoha našim fatálním individuálním chybám v obraně, zejména ve druhé třetině, kdy jsme soupeře dokonce pustili do vedení, jsme ji drželi v zápase. Třetí třetina už byla z naší strany doslova koncert, čtyřmi brankami v poměrně rychlém sledu jsem vzali soupeři vítr z plachet a utkání soustředěně dohráli. Po týdnu musím opět vyzdvihnout výkon brankáře Vládi Petra, který, zdá se, chytil formu v pravý čas a je skutečnou oporou v zádech. Obdiv zaslouží také obránci Hrach – Myslík – Smolík, kteří po odstoupení Ondry Jandy pro bolesti zad dohrávali přibližně polovinu utkání s Kaplicí pouze ve třech. Zbývá nám sehrát 4 zápasy, a pokud k nim přistoupíme tak jako k utkání s Kaplicí, pak nemám o postup obavy. Ale víme, jak to ve sportu je.

 

Další turnaj, který nás čeká, bude 26.3. náš domácí ve Strakonicích. Tímto bychom chtěli všechny naše současné i budoucí fanoušky pozvat. I malá podpora nám v tažení za stanoveným cílem jistě pomůže.