Mladší žáci HC Vimperk deklasovali Příbram

 MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK NA DOMÁCÍM LEDĚ DEKLASOVALI PŘÍBRAM

 

V neděli 28. února přivítali v rámci 30. kola ligy mladších žáků na vimperském ledě mladší žáci HC Vimperk tým z Příbrami. Poslední měření sil z první poloviny soutěže vyznělo pro vimperský tým, kdy na ledě Příbrami dokázal zvítězit v poměru 3:1, kdy šlo o velmi vyrovnaný zápas. Proto se i na vimperském ledě očekával tuhý boj. Poslední výsledky příbramského týmu ukazovaly, že tým Příbrami šel herně nahoru a ne náhodou je na sedmé příčce tabulky.

 

Vimperští mladší žáci povzbuzení výhrou nad indiány z Plzně z minulého týdne chtěli svou vzrůstající formu potvrdit i v zápase proti Příbrami a proto hned od úvodního hvizdu se do svého soupeře zakousli a bylo na nich vidět tu touhu zápas dovést do vítězného konce. Začátek zápasu byl vyrovnaný, i když menší převahu měli hráči domácího týmu. Hned od začátku zápasu však rozhodčí zápasu Diviš a Sýkora nastavili velmi mírný metr na osobní souboje, kdy nechávali dohrávat souboje u mantinelů. Jeden takový souboj u mantinelu odskákal velmi agilní kapitán domácího týmu Martin Willmann, kterého si u mantinelu našel příbramský hráč, který dohrál souboj a Martin Willmann z ledu odcestoval rovnou do vimperské nemocnice, kde se potvrdila velmi nepříjemná předtucha realizačního týmu, že jde o zlomeninu ruky, přesněji o zlomeni zápěstní kůstky. Tímto zákrokem příbramského hráče pro Martina skončila hokejová sezóna. Závěrem první třetiny za domácí skóroval Jirka Beníšek, který svým zásahem otevřel skóre utkání.

 

Do druhé třetiny vstupoval domácí tým s tím, že budou hrát i za svého zraněného kapitána. A paradoxně zranění Willmanna domácí tým dokázalo ještě více semknout, a od počátku druhé třetiny nedali svému soupeři vůbec žádnou šanci. Vimperští jakoby našli konečně tu svou pomalu ztracenou hru, kterou se prezentovali na začátku soutěže. Byli daleko lepší v pohybu po ledě než soupeř a i jejich kombinační hra šla hodně nahoru. Příbramští nevěděli kam dřív skočit a jejich hra se pomalu začala rozpadat. Když to nešlo po hokejové stránce, tak příbramský tým sáhl po tvrdosti, která byla z jejich strany někdy až za hranicí únosnosti a na hráčích Příbrami byla znát velká frustrace. Ve druhé třetině vimperští překonali příbramského gólmana hned čtyřikrát, když se dvakrát trefil Štěpánek a po jedné brance přidala výborně hrající Lucka Eignerová a Lukáš Krejčí. Ve druhé třetině se podařilo příbramským vstřelit první branku v zápase, o kterou se postaral Mrázek.

 

Do třetí třetiny vstupoval domácí tým s tím, že už výsledek nepustí a zápas dohraje v poklidu, hlavně bez dalšího zranění. Soupeř však byl jiného názoru a ještě snad na své agresivitě přidal, což pocítil snad každý vimperský hráč na ledě. A rozhodčí stále byli v klidu. Až po zákroku na Lukáše Krejčího, kterého úplně nesmyslně a brutálně srazil k ledu příbramský Uhlík před vimperskou brankou, konečně začali jednat a Uhlíka vykázali ze hry; teprve od této doby se hra trošku uklidnila. Ale to již za vimperské nedohrála Kristýna Tykalová, která po zákroku soupeře musela odstoupit pro pohmožděné rameno a Patrik Vodička, který po nárazu na mantinel dostal hokejkou do břicha a ze zápasu též odstoupil. Ke cti vimperských hráčů patří fakt, že oni se snažili držet nervy na uzdě (ikdyž to občas opravdu nešlo) a příbramským opláceli hokejovou dovedností. Ve třetí třetině nasázeli do Příbramské branky celkem devět gólů. Vimperský tým tak dokázal zvítězit vysoko 14:1, ale vítězství mělo hořkou příchuť v podobě zranění několika hráčů.

 

 

HC VIMPERK – HC PŘÍBRAM 14 : 1 (1:0,4:1,9:0)

 

BRANKY: 20. Beníšek (Czerweková, Koška), 25. Eignerová (Czerweková), 27. Štěpánek (Tykal, Eignerová), 31. Štěpánek (Eignerová, Czerweková), 38. Krejčí (Eignerová), 42. Beníšek (Koška, Narovcová), 45. Tykal (Eignerová, Sopek), 47. Eignerová (Beníšek, Krejčí), 48. Štěpánek, 50. Koška (Krejčí), 54. Koška (Czerweková, Štěpánek), 55. Štěpánek, 57. Tykal (Eignerová), 20. Beníšek – 38. Mrázek (Zelenka)

VYLOUČENÍ: 7:12 z toho Uhlík (PB) 5+DKU

VYUŽITÍ: 6:0

OSLABENÍ: 1:0

POČET STŘEL: 55:23

DIVÁKŮ: 52

ZÁSAHY BRANKAŘŮ: SLANINA

POČET STŘEL: 20

POČET BRANEK: 1

USPĚŠNOST 95% KORYŤÁK

POČET STŘEL: 3

POČET BRANEK: 0

ÚSPĚŠNOST: 100%

SESTAVA HC VIMPERK: SLANINA (49. KORYŤÁK) – WILLMANN, KREJČÍ – CZERWEKOVÁ NAROVCOVÁ – KOŠKA, BENÍŠEK, TYKALOVÁ – EIGNEROVÁ, TYKAL, ŠTĚPÁNEK – SOPEK, VANÍK, VOSTRADOVSKÝ (VODIČKA)

 

HODNOCENÍ TRENÉRA Martina Willmanna:

“Proti Příbrami jsme odehráli velmi vypjaté a emoční utkání. Že je hokej tvrdý sport je známé, ale že by se i v žákovské kategorii musely lámat ruce…. nějak nedokážu pochopit. V každém případě zápas nezvládla dvojice rozhodčích, kteří od počátku hru pustili.  A samozřejmě zápas nezvládla ani střídačka hostů, která místo toho aby své svěřence zklidnila, tak je spíše nabádala ještě k agresivnější hře. A to si myslím, že sem vůbec nepatří. Všichni by měli hrát hokej, že je to baví a ne proto, abych svému protivníkovi ublížil. Ale jinak za náš výkon musím pochválit úplně celý tým, který nám dokázal, že se umí postavit jeden za druhého. Teď musíme dát tým dohromady hlavně po zdravotní stránce, vyléčit zranění která půjdou do týdne a připravit se na víkendové dvoukolo. V sobotu vyjíždíme do Třemošné, kde nás nečeká vůbec žádné lehké utkání a v neděli hrajeme na domácím ledě s velmi nepříjemným celkem z Klatov, který se též prezentuje tvrdou hrou. V těchto zápasech nám bude velmi chybět Martin Willmann, ale hokej je kolektivní sport a není to jenom o jednom hráči a doufám, že náš tým to v neděli pochopil a opět o následujícím víkendu předvede hru, za kterou se nebude muset stydět!”

 

foto: Zdeněk Formánek 

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/unor/hokej_4_trida_vimperk_pribram/{/gallery}

 

{jcomments off}