(U nás) ‘Je kraj, kde voní tráva’

Pozvánka na „Je kraj, kde voní tráva…“

Nesoutěžní festival dětských pěveckých sborů „Je kraj,kde voní tráva..“, který organizuje jednou za dva roky SPSDS a ZUŠ Sušice za přispění MKČR, Města Sušice a odborné garance NIPOS-Artama Praha, právě klepe na dveře a zve všechny příznivce hudby a zpěvu na svůj letos již 11.ročník .

 

Od pátku 22. 4. do neděle 24. 4. 2016 proběhne v rámci tohoto festivalu celkem 9 koncertů na různých místech v Sušici a blízkém okolí, kde budou vystupovat nejen sbory domácí (Klubíčko, Broučci, Sluníčka, Včelky a Hlavní sbor), ale také hudební tělesa z různých koutů republiky : Kvítek z Dačic, Motýli ze Šumperka, Javořičky a Sluníčka z Plzně , Sedmikrásky a Hroši z Klatov , Rolnička D z Prahy, Červánek z Poběžovic a Ondrášek z Nového Jičína. Některé ze sborů budou hosty dokonce přímo v rodinách sušických zpěváků.

 

V pátek 22.4. festival zahájí koncert pro MŠ „Děti dětem“ v 10 hodin ve Smetanově sále (Klubíčko SU, Sluníčka PM) a od 10.30 hodin další v ZŠ Chanovice (Rolnička D). Ještě téhož dne v 17 hodin proběhne koncert duchovní hudby v kostele na Zdouni (Kvítek, Ondrášek) a večer se opět vrátí zpěváci do Smetanova sálu, kde bude od 19.30 hodin poslední páteční koncert (Včelky SDS, Sluníčka PM, Javořičky, Rolnička D).

 

V sobotu 23.4. v 10 hodin se bude zpívat ve Smetanově sále (Broučci, Sluníčka SDS, Sedmikrásky, Hroši, Červánek) a pro seniory od 13.00 hodin i v DPS u „Letiště“(Javořičky) a v DPS „za řekou“ (Červánek). Večerní koncert bude opět ve Smetanově sále od 19.30 hodin (Hlavní sbor SDS, Ondrášek, Kvítek, Motýli).

 

Festival v neděli 24.4. zakončí koncert duchovní hudby „ Radujme se vždy společně“ od 11 hodin v kostele sv.Václava ( hosté + SDS).

 

Na festivalové koncerty všechny srdečně zveme !

Již nyní jsou ne webu, v novinách i všude po Sušici k vidění plakáty s kompletním přehledným seznamem všech koncertních představení, která budou jistě jako vždy nabita pozitivním nábojem, radostí a energií. Všichni zájemci si tak mohou vybrat , která navštíví.

Díky praktickému rozvržení sušických oddělení sboru na různých koncertech nemusí mít nikdo z rodičů obavy o vstupenky, které se budou prodávat půl hodiny před začátkem každého koncertu u Smetanova sálu.

 

Na viděnou se těší sbormistři se svými zpěváčky a Spolek přátel SDS .

 

kraj 2016-page-001

-hpt-