Teploty budou (vý)letní!

… a nejen teploty. Určitě  i letní, tedy výletní náladu. Půvabný kostelík na Mouřenci  je  na vás připravený a květnový program rovněž. K návštěvě zve Lukáš Milota a Přátelé Mouřence:

 

annín - celkový pohled - foto petr kadlec

 

“Meteorologové hlásí, že v  neděli 22/5 může být až 26 stupňů. Část příjemného dne můžete strávit v kostele na Mouřenci, který zve právě 22. května v 11 a ve 14 hodin na dvě komentované prohlídky. Při prohlídce se dozvíte o historii a životě na Mouřenci, podíváte se do barokní kostnice plné kosterních pozůstatků a můžete si prohlédnout i malé muzeum v sakristii a oratoři nad ní. Vstupné je ryze dobrovolné a libovolné. Veškerý výtěžek investuje farnost do oprav fresek a dalších zdejších aktivit.”

 

* O víkendu 21. a 22. 5. bude také nedaleko Annína přístupné muzeum lehkého opevnění. Meziválečný bunkr řopík s dobovou výbavou si můžete prohlédnout v sobotu od 10 do 18 a v neděli od 10 do 16 hodin. Podrobnosti najdete na stránkách www.ropik-annin.cz

 

* Stejně tak můžete navstívit sklárnu v Anníně a její muzeum (otvírací doba o víkendu: v sobotu i v neděli od 9 – 13 hodin) nebo brusírnu s galerií v Rajsku (otvírací doba o víkendu: sobota 9 – 16 hodin příp. po domluvě). O tomto víkendu lze návštěvu Annína pěkně propojit s návštěvou Sušických slavností.

 

“Další komentovaná prohlídka kostela na Mouřenci bude ve čtvrtek 26. května od 9:30. V případě zájmu je možné domluvit i prohlídky individuální, a to na telefonním čísle 607 11 88 46.

Prohlídky budou předzvěstí velké slavnosti, kterou chystáme na sobotu 28. května. Jako každý rok spolu s německými rodáky zahájíme sezonu. Mouřenecké léto 2016 začne ve 14 hodin česko-německou mší, kterou bude sloužit P. Tomas van Zavrel.

S velkým přestihem vás také srdečně zvu na obnovenou annínskou pouť. Annínská pouť neboli sklářská pouť ke sv. Anně v Anníně bude o víkendu 23. a 24. července. Přístupné budou obě annínské sklárny/brusírny, muzeum lehkého opevnění, ve vsi i na Mouřenci bude kulturní program, v neděli mše svatá ve sklářské hrobce,” doplňuje Lukáš Milota.

Annínské údolí má bohatou historii a zajímavou současnost a rozhodně má co nabídnout!

 

komentované prohlídky mouřence - kveten 2016

česko-německá mše 28-05-2016

mouřenec v těchto dnech - foto jana kadlecová

 

 

foto: Jana Kadlecová

{jcomments off}