Průvodci divočinou: Kvildské pláně

TIP pro  odolné vytrvalce:

 

Kvildské pláně představují typické území centrální Šumavy – zarovnaná parovina je rozbrázděna vodními toky (Vltavou a jejími přítoky) a z ní vyčnívají nevysoké hory z nejodolnějších hornin, které nejvíce odolaly dosavadní erozi.

Trasa nás provede centrální částí Národního parku Šumava. Projdeme samovolně se obnovujícími částmi horského lesa. Nahlédneme do unikátního světa horských vrchovišť s unikátní flórou i faunou. Budeme pozorovat stopy po lidské činnosti v dávné (soumaři, skláři) i blízké minulosti (dřevorubci, zemědělci). Horská lesní krajina není kulisou, ale skutečným prostředím pro život na Šumavských pláních.

 

Praktické informace

Trasa

Termíny 2016 – úterý:      16.8.     30.8.     13.9.     27.9.     11.10.     25.10.  

Cena:  395,- Kč/os.

Začátek – Františkov (parkovací plocha u Olšiny) v 9:00 hod
GPS: 49.0041781N, 13.6134928E

Mapa

Konec – Františkov v cca 17:00 hod

Čas celkem cca 8 hodin

Délka: cca 19 km

Popis: Františkov – Stolová hora – Bučina – Prameny Vltavy Holubí skála – Stanová hora – Františkov

 

Počet účastníků – maximálně 8 osob.

Fyzická náročnost: VYSOKÁ, chůze nerovným terénem mimo cesty i stezky, skrz obtížně průchodný les, po nezpevněných cestách, s prudkými úseky stoupání i klesání. Pohyb v nepřehledném terénu.

 

Vybavení s sebou: pevná obuv s protiskluznou podrážkou, vhodná i do vlhka; vhodné oblečení do každého počasí (+ čepice, pláštěnka), jídlo pro sebe a dostatek pití, repelent proti komárům, fotoaparát.

 

Vycházka se koná za každého počasí!

Účast na vycházce je na vlastní nebezpečí.

-nps-

{jcomments off}