podklady a usneseni k ZM 18.4.2018

Cit. z podkladů (se souhlasem autorky)

 

Podklady k jednotlivým navrženým usnesením – doporučeným Správní radou Nemocnice Sušice o. p. s. jsou ve formě Zprávy o činnosti Správní rady Nemocnice Sušice o. p. s. za období od 21. 2. 2018  do 18. 4. 2018 nedílnou přílohou zápisu z jednání ZM dne 18. 4. 2018.

 

1) Informace Správní rady Nemocnice Sušice o. p. s.

Písemná zpráva o činnosti je výchozím podkladem i pro níže navrhovaná usnesení.

 

Návrh na usnese:

Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu předsedky Správní rady o průběhu jedná a výsledcích činnosti SR za obdood 21. února do 18. dubna 2018.

 

 

2) Zjištění nedostat porušování smluvních závazků ze strany nájemce

Správní rada na zákla zjištění nedostatků ohledně kontroly a nápravy zjevných porušení smluvních vztahů, spočívajících v nečinnosti vedení Nemocnice Sušice o. p. s. či nájemci movitých věcí (dle Smlouvy o nájmu movitých věcí, uzavřené dne 16. 9. 2015 mezi Nemocni Sušice, o. p. s. a společnos NEMOS Sokolov s. r. o.), a dále vzhledem ke zjištění opakovaného porušení uvedené smlouvy (změna oprávnění k poskytovázdravotních služeb bez písemného souhlasu pronajímatele / zrušení obo listopad 2017, únor 2018) vyzvala ředitele o. p. s. k neprodlené nápravě těchto skutečnos a jednání v rámci práv pronajímatele ve smlouvě ustanovených.

 

Výzva nájemci Nemos Sokolov s. r. o. byla dle potvrzení ředitele odeslána 11. 4. 2018.

 

V souvislosti s tím doporučila správní rada obdobný postup radě města v rámci Smlouvy nájmu nemovitostí.

Navržený postup při porušení Smlouvy o nájmu nemovitos nebyl RM akceptován.

Bylo uloženo OMRM a právnímu zástupci města Mgr. Sojkovi se k možnému porušení vyjáit. Do doby ípravy podkla pro ZM nebylo vyjádření Mgr. Sojky k dispozici, isbil ale, že bude do 13. 4. 2018, tedy bude zastupitelům dodatečně zasláno.

 

 

3) Konsolidace majetku pro zjednodušení majetkoprávch vztahů a možnost transparentní revize smluv (o nájmu movitých a o nájmu cí nemovitých)

 

Vzhledem k tomu že podle zákona o o. p. s. od roku 2015 Nemocnice Sušice o. p. s. nepl účel, pro který byla zřízena, po dobu delší než 6 síců, (mj. je toto uvedeno i ve výroční zprávě nemocnice 2016) a z vodu mnství uzavřených smluv a v nich figurujících subjek(viz příloha podkladový materiál), doporučuje SR revizi smluvních vzta a s tím souvisejí úpravu majetkoprávních vztahů pro posílení pozice města jako vlastníka VEŠKERÉHO (movitého i nemovitého majetku), ve smyslu konsolidace. Práva, povinnosti a odpovědnost za správu majetku, stejně tak i výraz leí vyjednáva pozice sta, které ale i v současnosti je tím klíčovým hráčem, který že ovlivnit nakládá s movitým i nemovitým majetkem, by tak byla transparentně pod vlivem nejvyššího orgánu – zastupitelstva města.

 

 

SR doporučuje ZM projednat návrh na usnesení:

Zastupitelstvo města ukládá Odboru majetku a rozvoje města, aby do červnového jedná ZM prověřil možnosti způsobu naby movitého majetku, který je předmětem nájemní smlouvy mezi Nemocnicí Sušice o. p. s. a Nemosem Sokolov s. r. o., do majetku města a předložil nejvhodnější variantu.

 

_____________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________

Přijatá usnesení ze ZM 18. 4. 2018 (16 přítomných zastupitelů)

 

Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu předsedkyně Správní rady o průběhu jednání a výsledcích činnosti Správní rady nemocnice Sušice o. p. s. za období od 21. února 2018 do 18. dubna 2018.

Rozhodnutí zastupitelstva: Návrh schválen 16 hlasy.

 

 

Zastupitelstvo města ukládá Odboru majetku a rozvoje města, aby do červnového jednání zastupitelstva města prověřil možnosti způsobu nabytí movitého majetku, který je předmětem nájemní smlouvy mezi Nemocnicí Sušice o. p. s. a Nemosem Sokolov s. r. o., do majetku města a předložil nejvhodnější variantu.

Rozhodnutí zastupitelstva: Návrh schválen 16 hlasy.

 

 

{jcomments off}